Video: Miralem Pjanić zvanično novi fudbaler CSKA Moskve

Bivši fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić zvanično je novi igrač ruskog prvoligaša CSKA Moskve.

“Spreman za novu avanturu s istom ljubavi prema fudbalu. Uzbuđen sam što ću se pridružiti svom novom timu”, napisao je Pjanić na zvaničnom Instagram profilu uz fotografije s potpisivanja ugovora.

Ranije je iz kluba potvrđeno da je s Pjanićem dogovoreno potpisavanje ugovora po principu 1+1 godina, a Mire će u CSKA nositi broj 15.

Pjanić je u razgovoru za zvaničnu web-stranicu kluba rekao kako je veoma sretan što je potpisao ugovor s novim klubom.

“CSKA je veliki klub s dugom historijom, koji će se uvijek boriti za prvo mjesto u ligi. Klub s ogromnim potencijalom i legendarnim igračima poput Igora Akinfejeva. Drago mi je što sam se pridružio ovom timu. Upravo mi je takav izazov trebao. Proteklih nekoliko godina bilo je zanimljivo. Imao sam priliku igrati u azijskoj Ligi prvaka i osvajati naslove, ali želim se vratiti na europsku scenu, u vrlo konkurentnu ligu gdje stadioni privlače brojnu publiku. Stvarno sam sretan što sam ovdje”, rekao je Pjanić.

Otkrio je kako je dolasku u CSKA prethodio razgovor s Elvirom Rahimićem, bivšim reprezentativcem BiH koji je igrao također za CSKA.

“(Rahimić) Moj je dobar prijatelj. Prije par dana smo vodili dug razgovor o klubu. Ovdje je proveo mnogo sjajnih godina, osvajao je trofeje pa mi je dao sjajne savjete i rekao mi puno dobrih stvari o CSKA. Drago mi je što sam došao u tako veliki ruski klub, koji je nizao uspjehe i na europskoj sceni, primjerice u Kupu UEFA, koji je osvojio Rahimić kad sam imao 15 godina. Jedva čekam prve utakmice”, dodao je Pjanić.

Pjanić je karijeru počeo u francuskom Metzu, potom igrao za Lyon, Romu, Juventus, Barcelonu, Besiktas i Sharjah. Odigrao je i 115 utakmica u dresu reprezentancije Bosne i Hercegovine.

(TIP/Izvor: bhrt.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.