Otvoren Međunarodni sajam privrede u Tešnju, fokus na energetskoj samoodrživosti

U Tešnju je otvoren 18. Međunarodni sajam privrede koji je okupio rekordan broj izlagača iz 15 zemalja.

Na sajmu učestvuje 611 izlagača kojima se ove godine nudi ukupno oko 25.000 kvadratnih metara izložbenog prostora, od kojeg je unutrašnji izložbeni prostor veličine oko 7.000 kvadratnih metara.

Prepoznavajući značaj i važnost, kao i usklađivanje s novim vremenom, fokus je na biznisu budućnosti koji mijenja cjelokupnu energetsku sliku, smanjuje troškove, osigurava samoodrživost i pristup politikama Evropske unije. 

Indonezija je ovogodišnja zemlja partner sajma, a grad partner je Cazin.

Tokom trajanja Sajma, Privredna komora Federacije BiH te JP Autoceste FBiH, organizovaće i panel diskusije iz svojih oblasti.

Za posjetioce je organizovano i nekoliko besplatnih autobuskih linija iz Tešnja, kako bi mogli obići sajam, a besplatni autobusi osigurani su i za srednjoškolce zeničkih škola.

Sajam će biti zatvoren 28. septembra.

(TIP/Izvor: bhrt.ba/Foto: Fena/Harun Muminović)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.