Foto: Gradonačelnik Tuzle ozvaničio početak rada MKD MI-BOSPO – podrška razvoju poduzetništva i energetske efikasnosti

MI-BOSPO je u petak svečano ozvaničio osnivanje mikrokreditnog društva MKD MI-BOSPO, koje će dodatno unaprijediti kvalitet kreditnih usluga i podršku lokalnom poduzetništvu.

Gradonačelnik Tuzle, dr. sc. Zijad Lugavić, istakao je važnost ovog projekta za grad:”Mikrokreditne organizacije igraju ključnu ulogu u razvoju svakog društva. Osnivanje mikrokreditnog društva dodatno će unaprijediti kvalitet usluga, s posebnim fokusom na žensko poduzetništvo, mlade, te projekte energetske efikasnosti, što su i prioriteti Grada Tuzle. Siguran sam da će uz podršku MI-BOSPO-a proces izgradnje kvalitetnijeg društva i povoljnijeg ambijenta za razvoj privrede i poduzetništva biti ubrzan.”

Na ceremoniji, koja je okupila zvanice, poslovne partnere, klijente i prijatelje MI-BOSPO-a, direktorica MKD MI-BOSPO, Sandra Bećirović, izrazila je zahvalnost prisutnima na podršci i povjerenju. Naglasila je posvećenost novog mikrokreditnog društva pružanju kvalitetnih kreditnih usluga stanovništvu i poslovnim subjektima, s posebnim akcentom na jačanje lokalne zajednice.

Direktor MKF MI-BOSPO, Safet Husić, također se obratio prisutnima, pojasnivši strateške ciljeve ovog koraka. Posebno je istakao važnost mikrokreditnih programa u podršci razvoju poduzetništva i jačanju lokalne ekonomije, naglašavajući dugoročne koristi koje će ovaj projekt donijeti zajednici.

(TIP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.