Tuzla: Prije četiri godine bio na listi HDZ-a, sad je kandidat SDA; Oglasili se iz GO HDZ Tuzla…

Politička scena u BiH obiluje političarima koji mijenjaju stranačku pripadnost.

Ima ih širom Bosne i Hercegovine, a nekima od njih nije problem ni preći iz jedne u drugu stranku. Tako je najnoviji hit Božo Stjepić, kandidat SDA za Gradsko vijeće Tuzle na predstojećim lokalnim izborima.

Stjepić je i prije četiri godine bio kandidat za istu poziciju, ali je tada bio na listi HDZ-a. Očigledno, njemu ne predstavlja problem što se ove dvije stranke obraćaju različitom biračkom tijelu.

Prema biografiji koja je objavljena na stranici tuzlanske SDA, Božo Stjepić je po zanimanju medicinski tehničar.

“Rođen je 1982. godine u Tuzli gdje je završio srednje obrazovanje u JU Srednja Medicinska škola. Bio je dugogodišnji kadetski i juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine u kuglanju. 1999. godine bio je kadetski prvak BiH u kuglanju. 2000. godine je zauzeo drugo mjesto u izboru sportiste godine u konkurenciji kadeta. Trenutno je zaposlen u Javnoj zdravstveno-nastavnoj ustanovi Dom Zdravlja “Mustafa Šehović” Tuzla”, piše na zvaničnoj stranici tuzlanske SDA, prenosi Avaz.

Nakon mnogobrojnih novinskih upita i zainteresiranosti javnosti oko „prelaska“ Bože Stjepića iz HDZ BiH u SDA, saopćenjem za javnost oglasili su se iz Gradskog odbora HDZ Tuzla.

˝Božo Stjepić isključen je iz HDZ BiH na sjednici Gradskog odbora od 02.09.2024. godine nakon što je prekršio odredbe Statuta HDZ BiH.

Aktivnosti Gradskog odbora na formiranju liste upućivale su na činjenicu da će Božo Stjepić biti na listi HDZ BiH jer je u zadnjih nekoliko godina bio aktivan član i član Savjeta MZ Ljubače ispred HDZ BiH. Budući da se pred sami istek roka za podnošenje listi Stjepić više nije javljao, bio je signal da se nešto događa. Naravno, da nitko nije očekivao da će promijeniti stranačku orijentaciju, a pogotovo da će se naći na listi SDA.

Božo Stjepić i dalje je član Savjeta MZ Ljubače ispred HDZ BiH jer je u trenutačnim okolnostima nemoguće izvršiti njegovu smjenu budući da takvu odluku donosi većina u Gradskom vijeće Tuzla. Javnost treba da zna da je HDZ BiH u okviru svojih aktivnosti i rada kroz Savjet MZ Ljubače pokrenuo i realizirao niz važnih projekata za svakodnevni život kao što je rekonstrukcija ceste u naselju Markovići, Pavičići, izgradnja rasvjete na cesti prema naselju Suha, rekonstrukcija sportskog igrališta i Doma kulture i niz drugih. Uz to očekujemo i realizaciju nekoliko bitnih projekata u MZ Ljubače kao što je rekonstrukcija ceste u naselju Breze u dužini od 1200 metara.

Gradski odbor HDZ BiH Tuzla bio je potpora idejama i aktivnostima koje je Božo Stjepić provodio proteklo vrijeme oko očuvanja kuglaškog kluba u kojem je jedno vrijeme bio na čelu, aktivnostima u samim Ljubačama kao i drugim sferama koje su se događale. Iz tog razloga nam je teško shvatiti ovakav potez, ali uvažavamo politički odabir svakog pojedinca. Naravno, da ovakav čin Bože Stjepića ima svoju pozadinu, ali to ostavljamo  Stjepiću da pojasni javnosti˝, saopćili su iz Gradskog odbora HDZ Tuzla,

(TIP)

9 komentara

  • bozo says:

    selam alejkum brate bozo, dobro dosao u klub sda, izgledas ko pravi sda ovac , dobre ti partijske frizere imaju partijski ahbabi

  • bozo says:

    kasno je za oćnog hećima sada, slijepci bolje vid eod tebe da gubiš i ti ahbabi

  • bozo pub says:

    ko pravi sdaovac iz 1990, uklapa se 100% u izgled

  • bozo zvani sdfa says:

    nema više da se alkohol okusi, svinjetina…….naući da selamiš da moreš ahbabe pozdravljati na partijskim sastanicima

  • zlatan says:

    ako se pokađeš kao poslušan sdaovac more bit da za 2 godine napreduješ pa da budeš zamjena za zlatnog

  • biser says:

    ovo je skriveni biser tz u sloganu da je tz skriveni biser

  • pelesija says:

    očekujemo veliki uspon na sda listi, za 2 godine kandidat za predsjednika skupštine tk iz reda rvata

  • ljubace says:

    dale ljubace prvog sdfa kandidata, prvog sdfa kandidata od loze rvata (MPT)

  • bosna & Bosna says:

    dala Bosna Božu kandidata, prvog sda kandidata od loze rvata, kraljica bješe muk i tišina i zbog sda se nosi zelenina

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.