Foto: Rimac Technology ugostio studente smjera Automatika i robotika sa Fakulteta elektrotehnike u Tuzli

Rimac Technology, lider u automobilskoj industriji s preko 1.000 zaposlenih i sjedištem u Zagrebu, ugostila je studente smjera Automatika i robotika sa Fakulteta elektrotehnike u Tuzli. Ova posjeta, organizirana uz izvanrednu podršku Rimac tima, pružila je studentima priliku da iz prve ruke vide inovativna rješenja koja oblikuju budućnost automobila.

Grupu su predvodili prof. dr. Lejla Banjanović-Mehmedović i dekanesa fakulteta, prof. dr. Nerdina Mehinović, koje su se zahvalile Rimac Technology na pruženoj prilici da studenti prošire svoja znanja o naprednim tehnologijama.

Pored posjete kompaniji Rimac, studenti su obišli i Tehnički muzej “Nikola Tesla”, gdje su kroz interaktivne eksperimente potvrdili svoja znanja i stekli dodatnu inspiraciju.

Posebna zahvalnost ide kompaniji Metron Automation d.o.o. na donaciji koja je, uz podršku Studentskog vijeća Fakulteta elektrotehnike, sufinansirala ovu stručnu ekskurziju, čime je osigurana daljnja podrška razvoju naših studenata.

(TIP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.