Sastanak Gutića sa direktorima javnih ustanova: Razgovarano o Projektu sufinansiranja zapošljavanja i samozapošljavanja djece šehida/poginulih boraca

Općinski načelnik Banovića dr. Bego Gutić održao je sastanak sa direktorima šest banovićkih javnih ustanova na kome se razgovaralo o Projektu sufinansiranja zapošljavanja i samozapošljavanja djece šehida/poginulih boraca u 2024. godini.

Naime, Javna ustanova Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona 26. augusta raspisala je javni poziv za učešće u navedenom projektu, a koji će se realizovati u okviru Sporazuma o međusobnoj suradnji između Federalnog zavoda za zapošljavanje, Vlade Tuzlanskog kantona, Ministarstva za boračka pitanja TK i JU Služba za zapošljavanje TK. Na sastanku dogovoreno je da i banovićke javne ustanove apliciraju na objavljeni javni poziv, kroz koji se planira osigurati oko 20 novih radnih mjesta.

Javni poziv za učešće u projektu sufinansiranja zapošljavanja i samozapošljavanja djece šehida/poginulih boraca 2024 otvoren je do 9. septembra. Ukupna vrijednost projekta je 750 hiljada konvertibilnih maraka, od čega će Vlada Tuzlanskog kantona (Ministarstvo za boračka pitanja TK) osigurati 500 hiljada maraka, a Federalni zavod za zapošljavanje 250 hiljada KM.

(TIP)