Rukomet na OI: Slovenija ostala bez finala, Danska za zlato protiv Njemačke

Danska rukometna reprezentacija plasirala se u finale Olimpijskih igara nakon pobjede nad Slovenijom 31-30 (15-10). Kod Slovenaca su najučinkovitiji bili Vlah i Bombač koji su postigli po sedam pogodaka, dok je najviše golova za Dansku zabio Magnus Landin (šest), brat vratara Niklasa Landina.

Slovenija i Danska igrale su utakmicu polufinala rukometnog turnira na Olimpijskim igrama, a pobjednika je u finalu čekala Njemačka.

Utakmicu su fenomenalno otvorila obojica vratara – Nilsen i Ferlin. Do četvrte minute i prvog pogotka na utakmici kojeg je režirao Gidsel, Nilsen je imao tri, a Ferlin dvije obrane. Unatoč golu iz sedmerca u 9. minuti, prvi gol iz igre Slovenci su zabili tek u 11. minuti utakmice, precizan je bio Bombač.

Briljantno su u susret ušli vratari, Nilsen je nakon četvrt sata igre imao pet obrana kao i njegov kolega Ferlin s druge strane, a Lesjak je za Slovence također upisao jednu obranu, Hansenu iz sedmerca.

Slovenci su se dobro držali prvih 20 minuta, bili su uz korak Dancima, ali skandinavska reprezentacija je tada ubacila u višu brzinu te do kraja poluvremena konstantno održavala prednost od četiri gola razlike, da bi se na pauzu otišlo s 15-10 za Dansku.

Drugi dio donio je brz tempo, ali s puno slabijim učinkom vratara. Od 30. do 45. minute pala su čak 22 pogotka, a Slovencima su Vlah i Bombač bili udarne snage koje su nastojale održati svoju momčad “iznad vode”. U posljednjih deset minuta utakmice ušlo se s tri pogotka prednosti za Dansku.

Slovenija je u posljednjoj minuti preko Janca došla na -1.

(TIP/Izvor: bhrt.ba)