Hrvatski vaterpolisti u finalu Olimpijskih igara u Parizu

“Preponosan sam na sve momke, na stručni stožer, na cijelu godinu, na svaku utakmicu koju smo odigrali. Ovo je kulminacija uspjeha. Opustimo se i uživajmo u ovom trenutku”, rekao je kapetan Marko Bijač nakon plasmana u finale Olimpijskih igara. 

Barakude su u polufinalu s 9:8 (3-3, 4-2, 2-2, 0-1) pobijedile Mađarsku i osigurale Hrvatskoj sedmu medalju u francuskoj prijestolnici.

“Nisam ja bio velika zvijezda, već smo svi skupa odradili odličan posao. Suigrači su dali zadnji atom snage da meni olakšaju na golu. Velika pobjeda hrvatske i moramo svi biti ponosni. Odmoriti se sad, iza nas su dvije teške utakmice, i dobro s pripremiti za Srbiju. Fantastična su ekipa. I oni su, kao i mi, pokazali ovdje da su najbolji kad je najpotrebnije”, dodao je Bijač koji je skupio 10 obrana. 

“Jedna izuzetno teška utakmica, kako i priliči polufinalu. Mađarska je težak protivnik. Sretni smo i zadovoljni, odmorit ćemo se za finale i Srbiju. Očekuje nas rovovska bitka. Trenirali smo i mi i oni zadnje tri godine za ovo”, istaknuo je Luka Bukić.

“Još smo vruće glave, najvažnije je da smo pobijedili. Imali smo raspoloženog Bijača na golu. Treba se odmoriti, imamo još jednu utakmicu protiv vrhunskog protivnika, a to je Srbija. Bit će to rovovska bitka, ali imamo svoje šanse za pobjedu. Nema slavlja, nego odmor i priprema za Srbiju. Najmanje je bitno kako je tko prije finala igrao”, rekao je Loren Fatović.

(TIP/Izvor: HRT)