FK Sloboda poražen na Koševu! Utakmicu obilježile “VAR” odluke

U prvom kolu Wwin lige BiH, fudbaleri Sarajeva su na Stadionu Asim Ferhatović Hase savladali ekipu FK Sloboda Tuzla rezultatom 3:1 (1:1).

Na početku utakmice, Sarajevo je imalo nekoliko prilika, ali je Sloboda prva stigla do vodstva u 21. minuti. Sudija Bandić je nakon VAR asistencije, dosudio penal za Slobodu zbog prekršaja Jovića u šesnaestercu domaćih. Husejinović je sigurno realizovao penal i postigao prvi gol za vodstvo Slobode. Vrijedi istaći da je ovo bila prva VAR intervencija u domaćem prvenstvu BiH.

Sarajevo je izjednačilo rezultat u devetoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena. Ponovno je VAR bio glavni akter odluke zbog igranja rukom Adisa Hadžanovića u šesnaestercu. Sudija Bandić je dosudio još jedan penal, a Guliashvili je bio precizan, te je postigao gol za 1:1 što je bio konačan rezultat prvog dijela utakmice.

U drugom poluvremenu, Sarajevo je nastavilo sa napadačkim pristupom što se iplatilo u 60. minuti, kada  Đorđević nakon drugog pokušaja udarcem sa 20-ak metara pogađa mrežu Slobode za preokret rezultat i vodstvo domaćih.

Deset minuta kasnije, Sarajevo je dodatno povećalo prednost nakon novog penala zbog igranja rukom u šesnaestercu Slobode. Ovaj put Čataković je bio siguran izvođač i postigao je gol za konačnih 3:1.

FK Sloboda Tuzla utakmicu je počeo u sastavu:  Muminović, Bratovčić (U-21), Husejinović (C), Hadžieganović, Jovašević (U-21) , Cvijanović, Osmanković, Kurtalić, Tallison, Beganović (U-21), Dervišagić.

Sloboda narednog vikenda na stadionu Tušanj dočekuje HŠK Posušje u okviru utakmice 2. kola Wwin lige BiH.

(TIP)