Prepune plaže u Neumu, traži se mjesto više 

Neum, bosanskohercegovački gradić na Jadranskom moru, iz godine u godinu privlači sve veći broj kupača, kako domaćih, tako i turista.

Tome svjedoče i fotografije snimljene u nedjelju koje pokazuju prepune neumske plaže na kojima se traži mjesto više.

Inače, prema podacima Bookinga, smještajni kapaciteti ove sezone u Neumu su gotovo popunjeni, a to je potvrdio i predsjednik Udruge hotelijera Branimir Butigan, piše Bljesak.info.

Osim pristupačnih cijena smještaja, Neum nudi i mnoštvo drugih atrakcija. Ako se umorite od kupanja i izležavanja na suncu, imate mnogo načina da začinite svoj odmor uz malo adrenalinske akcije.

U prilog ovom gradiću idu i visoke temperature, pa tako Neum postaje idealno mjesto za osvježiti se.

Podsjetimo, danas se na jugu Bosne i Hercegovine očekuju temperature do 38 stepeni Celzijusa, a slična vremenska prognoza očekuje se i u narednim danima.

(TIP/Foto: Bljesak.info)

7 komentara

  • prvi says:

    prvi tekst koji ne počinje sa: jedini BH grad na moru

  • drugi says:

    Doznaje se kako su cijene jela i pića u ugostiteljskim objektima malo veće nego prošle godine, a zavise od uređenosti objekta i lokacije. Deset ćevapa sa pomfritom u grill-picerijama su 15-16 KM, koliko morate platiti i za pileći file ili pizzu capricciosu. Cijena hamburgera je 13 KM, a u nekim objektima čak 18 KM. Lignje na žaru su 24 KM. Kada su u pitanju pića, espresso kafa je od 4 do 5 KM, točeno pivo od 5 do 9 KM, a flaša vode 3 KM. Iznajmljivanje ležaljki je 10 KM, a suncobrana 5 KM po danu.

  • treći says:

    eno vidim jedno slobodno mjesto, brzo peškir da zauzmeno dok neko nije prije nas

  • Gorštak says:

    Kafa u Neumu je po objektima i po 2,5 do 3 KM a ćevapa ima i po 12 KM,kuglica sladoleda je i po 2,5 KM ,nemojmo samo napuhuvati cijene .

  • Gorštak says:

    Zaboravi jos nešto,imamjedino primjedbu na parking automate jer se jedva ukuca sedmična parking karta od 30 KM,sumnjam da se isto namjerno radi radi izdavanja dnevnih karti ,sve ostalo je manje više ok i usluga domaćina je uredna .👍

  • Nn says:

    Toliko smeca ostave za sobom da je to grozno. Kakvi su to ljudi ?! Zašto uništavaju takvu prelijepu prirodu … obavezno uvesti kazne !!

  • navika says:

    šta očekivati od takvih ljudi, kad nije naučio

Komentari su zatvoreni.