OI Pariz: Košarkaši Srbije pobijedili Južni Sudan, u četvrtfinalu protiv Australije

Muška košarkaška reprezentacija Srbije pobijedila je sinoć u Lilu selekciju Južnog Sudana rezultatom 96:85 (23:22, 24:22, 25:23, 24:17), u meču posljednjeg, trećeg kola Grupe C Olimpijskih igara.

Srbija je takmičenje u grupi završila kao druga sa dvije pobjede i jednim porazom, i kao najbolja drugoplasirana selekcija u sve tri grupe u četvrtfinalu će igrati protiv Australije.

Srbiju su do pobjede predvodili Bogdan Bogdanović sa 30 poena i osam asistencija i Nikola Jokić sa 22 poena i 13 skokova. 

Najbolji kod Južnog Sudana bio je Karlik Džons sa 17 poena, deset asistencija i pet skokova.

Nakon izjednačene prve dionice, Srbija je bolje ušla u drugu četvrtinu i stigla do osam poena prednosti, ali je Južni Sudan uspio da odbije nalet i na tri minuta do poluvremena stigne do izjednačenja 39:39.

Do kraja poluvremena Srbija je uspjela da vrati prednost i na pauzu je otišla sa plus tri 47:44.

Srbija je u posljednje dvije minute treće dionice serijom 6:0 ponovo uspjela da se odlijepi na plus sedam, ali je Džons košem u posljednjoj sekundi smanjio prednost i u posljednju četvrtinu se ušlo sa plus pet za Srbiju 67:62.

Nakon nove trojke Bogdanovića, Srbija je na sedam i po minuta do kraja povela 78:71, a nakon trojke Micića i poena Gudurića stigla i do maksimalnih plus devet 83:74.

Srbija je sigurnom igrom u posljednje dvije minute ušla sa dvocifrenim plusom i riješila pitanje pobjednika.

Južni Sudan je treći u grupi sa jednom pobjedom i dva poraza.

Bogdanović najbolji strijelac reprezentacije Srbije

Košarkaški reprezentativac Srbije Bogdan Bogdanović postao je najbolji strijelac u istoriji reprezentacije, objavio je Košarkaški savez Srbije.

Bogdanović je u pobjedi Srbije nad Južnim Sudanom postigao 30 poena, i tako prestigao Miloša Teodosića na prvom mjestu liste strijelaca reprezentacije Srbije.

Sa 30 poena, Bogdan je prestigao Miloša Teodosića na vječnoj listi strijelaca, naveo je Košarkaški savez Srbije na društvenoj mreži “Iks”.

Bogdanović je za Srbiju postigao ukupno 1.058 poena.

(TIP/Izvor: Beta/Foto: Ilustracija)