Sarajevo izgubilo od Spartaka i ispalo iz Konferencijske lige

Fudbaleri Sarajeva eliminisani su iz UEFA Konferencijske lige, nakon što su u revanš susretu 2. pretkola u Trnavi izgubili od domaćeg Spartaka sa 3:0. Prvi susret, odigran prije sedam dana na Koševu, okončan je bez golova. 

Već u prvom poluvremenu susreta domaći tim je ostvario značajnu prednost rezultatom 2:0, pokazavši mnogo bolju igru u odnosnu na susret na Koševu.

FK Sarajevo nije uspio pronaći ritam u prvom poluvremenu. Najveću priliku propustio je Jović u 7. minuti kada je njegov udarac s nekoliko metara zaustavio igrač Spartaka gotovo na gol liniji. Susret je počeo dinamično, a Spartak je brzo došao do vodstva. Već u 16. minuti, nakon loše reakcije golmana Sarajeva, Duriš je glavom postigao prvi gol za Spartak.

Azango je u 33. minutu šutirao sa 20 metara, ali je stativa bila saveznik Sarajeva.

U 41. minuti, Duriš sa lakoćom postiže svoj drugi gol na ovom meču, ponajviše zahvaljujući slabijoj reakciji odbrane Sarajeva.

Spartak je iskoristio prednost koju je stekao i kontrolisao igru, dok je Sarajevo imalo problema s organizacijom i preciznošću. Do kraja prvog dijela Sarajevo se činilo daleko od svog prepoznatljivog nivoa igre, s obzirom na lošu izvedbu u odnosu na nedavne nastupe.

U drugom poluvremenu domaći nogometaši su prepustili terensku incijativu gostima i pokušavali da zaprijete kontranapadima. Uprkos kontroli lopte Sarajevo nije uspijevalo ozbiljnije ugroziti gol protivnika. 

Sarajevo je u nastavku meča bezuspješno pokušavalo doći do gola preko Beganovića, Čatakovića i Anđušića, a kazna za njihove promašaje stigla je u četvrtoj minuti sudijske nadoknade kada Karhan pogađa za konačnih 3:0. 

(TIP/Izvor: Fena)