Foto: Gradonačelnik Tuzle u radnoj posjeti MZ Simin Han, gdje je završeno asfaltiranje puta u naselju Čaklovići

U naselju Čaklovići u Mjesnoj zajednici Simin Han, završen je infrastrukturni projekat – asfaltiranje puta dužine 190 metara, a tom prilikom su ga obišli gradonačelnik Tuzle, dr. sc. Zijad Lugavić, i pomoćnik gradonačelnika za Službu za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica, dr. sc. Miralem Mulać.

“U našem poslu je ključno razumijevanje građana i nas iz organa uprave koji odgovaramo na potrebe i zahtjeve građana. Samo tako možemo graditi prosperitetnu budućnost za sve građane našeg grada i svih mjesnih zajednica, U ovom naselju smo izgradili 190 metara puta u okolini džamije, što nas je koštalo 35.000 KM. Na radost svih, stvorili smo lijepe i dobre uslove za život,” kazao je gradonačelnik Lugavić.

Također, gradonačelnik je naglasio da u naselju ima još posla, posebno na pristupnom putu, koji je planiran za sanaciju u narednom periodu. “Kada vidim ove puteve kako su urađeni i osmijehe na licima mještana, a posebno djece, veoma se obradujem. To nam govori da radimo dobre stvari i da idemo pravim putem.”

Ovi infrastrukturni radovi u MZ Simin Han dio su šireg plana Grada Tuzle za unapređenje putne infrastrukture i poboljšanje uslova života građana u svim mjesnim zajednicama.

(TIP)