Projekat “Unapređenje okvira za integraciju dualno organizovanog obrazovanja u Tuzlanskom kantonu”; Poziv privrednim subjektima…

U okviru projekta „Unapređenje okvira za integraciju dualno organizovanog obrazovanja u Tuzlanskom kantonu“, koji implementira Kantonalna privredna komora Tuzla sa Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, pokrenute su aktivnosti vezane za unaprjeđenje pravnog okvira za srednje stručno obrazovanje u Tuzlanskom kantonu u kojima su učestvovali i predstavnici Ministarstva privrede Tuzlanskog kantona.

Navedene aktivnosti se realizuju u okviru projekta „Održivi ekonomski razvoj i promocija zapošljavanja u Bosni i Hercegovini“, koji je finansiran od strane Vlade SR Njemačke (BMZ) i Vlade Švicarske, a čiji je cilj poboljšanje stanja zapošljavanja i jačanje privatnog sektora u Bosni i Hercegovini, sa fokusom na zelenu ekonomsku i digitalnu transformaciju.

Predstavnici Ministarstva privrede, kao članovi radne grupe, uzeli su učešće na tri održana sastanka na kojima je predstavljena analiza federalnih propisa primjenjivih na praktičnu nastavu i ferijalnu praksu učenika, kao i analiza propisa iz oblasti srednjeg stručnog obrazovanja u Tuzlanskom kantonu, a u cilju unapređenja praktične nastave u srednjem stručnom obrazovanju kroz povezivanje privrednog sektora i obrazovnog sistema.

Shodno navedenom, utvrđeni su prioriteti, odnosno potrebe za intervencijama u pravcu izmjena i dopuna Pravilnika o praktičnoj nastavi i Zakona o srednjem obrazovanju i odgoju Tuzlanskog kantona u oblasti obavljanja praktične nastave, te su pokrenute aktivnosti na ispitivanju interesa privrednih subjekata s područja Tuzlanskog kantona za realizaciju praktične nastave.

S tim u vezi, Ministartsvo privrede Tuzlanskog kantona poziva sve privredne subjekte s područja Tuzlanskog kantona da iskažu interes za učešće u realizaciji praktične nastave kod privrednih subjekata u srednjem stručnom obrazovanju.

Na sljedećm linku možete pristupiti i popuniti kratku anketu: https://forms.gle/WdB3baobtzgDtodX6

(TIP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.