Kinder Country torta bez pečenja je hit, imamo recept

Kinder Country torta, raskošna kremasta torta koja će oduševiti sve za stolom, a ne zahtijeva pečenje, već je neko vrijeme hit na društvenim mrežama. Nastala je po uzoru na popularnu Kinderovu čokoladicu.

Sastojaka za pripremu nema previše, a i sama je priprema poprilično jednostavna. Jedino što zahtijeva nešto duže vrijeme je hlađenje, pa ćete morati biti strpljivi i ostaviti je da se stisne preko noći ili barem nekoliko sati, da želatina profunkcionira.

Podloga od ekspandiranih žitarica, krema od sira

Za podlogu su potrebni tamna čokolada, malo kokosovog ulja i ekspandirani pir ili riža, a idealno miks ekspandiranih žitarica. Sigurno ste nekad jeli ili Kinder Country čokoladicu ili bilo koju čokoladu s rižom – riječ je o riži kakva se nalazi u čokoladi, a moguće ju je pronaći po dućanima zdrave hrane, ali i sekcijama sa zdravom hranom po drogerijama, piše Index.hr.

Za kremu koja je vrlo lagana i nije preslatka trebat će vam mascarpone, kondenzirano mlijeko (koje se isto može kupiti po bolje opremljenim supermarketima i azijskim shopovima), slatko vrhnje i želatina.

Kad u kalup utisnete podlogu koja se priprema tako da pomiješate otopljenu čokoladu i ekspandirane žitarice, to prekrijete kremom koja se također priprema vrlo lako, kao većina krema za torte od sira ili jogurta bez pečenja. Cijeli recept za Kinder Country tortu s točnim količinama sastojaka i koracima pripreme možete pronaći na ovom linku.

Još recepata bez pečenja

Ovdje možete pronaći kolekciju recepata za kolače koji se ne peku, ovdje su torte, a na ovom linku pronađite recept za brz i jeftin kolač bez pečenja koji je nedavno s nama podijelila naša čitateljica. “Moji ga obožavaju”, napisala je.

(TIP/Foto:  Shutterstock)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.