Derviš Čičko kandidat Stranke za BiH za gradonačelnika Tuzle

Redovna sjednica Gradskog savjeta Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) Tuzla održana je u ponedjeljak u prostorijama stranke Gradske organizacije SBiH Tuzla.

– Sjednici su prisustvovali, pored članova Gradskog savjeta, predsjednik Stranke za BiH Semir Efendić, generalni sekretar stranke i delegat u Domu naroda BiH Džemal Smajić, federalni zastupnik i predsjednik kluba SBiH u Parlamentu FBiH te Derviš Čičko kandidat za gradonačelnika Tuzle. Na današnjoj sjednici jednoglasno je prihvaćena kandidatura za gradonačenika Tuzle,Derviša Čička – saopćeno je iz SBiH.

Derviš Čičko rođen je i odrastao u Tuzli gdje s porodicom živi i radi. Završio je Rudarski fakultet u Tuzli sa prosječnom ocjenom 8,8. Vlasnik je uspješne kompanije u oblasti rudarstva. Sve vrijeme Odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995. godine proveo je u Tuzli, radeći kao tehnolog, inženjer u inženjerskoj jedinici namjenske proizvodnje u Tuzli. Bivši je sportista, stonoteniser i višestruki prvak BiH u raznim starosnim kategorijama. Od 2013. godine aktivni je kolumnista jednog od tuzlanskih portala i veoma prepoznatljiv kao poznavalac političkih prilika i društvenih dešavanja u TK. U poslednjih pet godina bavi se politikom, gdje ima značajnog iskustva. Redovno gostuje na domaćim medijima, kao komentator društvenih zbivanja. Oženjen je i ima kćerku. Aktivno govori engleski i njemački jezik, piše Faktor.ba.

– Riječ je o kandidatu koji nema mrlje u biografiji, vrlo je poznat i prepoznat u široj javnosti i jedan je od rijetkih koji upotpunosti razumije političke prilike u u Tuzli. Shodno tome, kao kandidat SBiH Čičko može ponuditi brojna rješenja nagomilanim problemima, građanima Tuzle. Kada je u pitanju izborna lista za Gradsko vijeće Tuzle ispred Gradske organizacije SBiH Tuzla sva imena trebala bi biti poznata do kraja sedmice – navode iz SBiH.

(TIP/Foto: Faktor)

3 komentara

  • Fudo says:

    “Kud svi turci tu i nas Dervis”. Do juce je bio neovisan kandidat, prije toga u Nasoj stranci, a sada savim druga stranka…Sarenilo, nema principjelnosti, nema politike. Il’ je je mu je politika “Sve za vlast”. Nisam to ocekivao od Dervisa.

  • samir says:

    Liku je bitno samo da bude kandidat, jos ni jedna partija nije ostala, a da ga hoce i da ima koga drugog predlozit, a da on nije pristao.

  • Edo80 says:

    Izlapjeli starčić je stvarno naporan sa svojom biografijom stonoteniskog prvaka i privrednika. Zaista nepodnošljiva količina samoljubljenja, a privrednik je koji ima jednog zaposlenog i neopisivu želju da nečim vlada, a zapravo je teški prosjek.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.