Danas ćemo dobiti još dva četvrtfinalista Eura: Engleska i Španija u ulozi apsolutnih favorita

Na Evropskom fudbalskom prvenstvu u Njemačkoj (EURO 2024) danas će biti odigrane dvije utakmice osmine finala. Engleska je favorit protiv Slovačke, kao i Španija u duelu sa selekcijom Gruzije. 

Engleska – Slovačka u 17:50

U direktnom prijenosu od 17:50 sati gledamo duel osmine finala Engleska – Slovačka u Gelzenkirhenu. Iako su takmičenje u grupnoj fazi završili na prvom mjestu grupe C, fudbaleri Engleske i selektor Garet Sautgejt suočavaju se sa brojnim kritikama zbog blijedih i neuvjerljivih partija na EURO 2024.

Priliku da poprave utisak Englezi će imati protiv Slovačke koja je nokaut fazu izborila u super uzbudljivoj grupi E, u kojoj su sve četiri selekcije (Rumunija, Belgija, Slovačka, Ukrajina) na kraju imale po četiri boda, pa je putnika u osminu finala odlučila gol razlika.

Slovačkoj i Rumuniji je u posljednjem kolu bio dovoljan remi u međusobnom susretu, a igrači obje reprezentacije na kraju utakmice su zajedno proslavili plasman u osminu finala EURO 2024.

Pobjednika duela Engleska – Slovačka u četvrtfinalu čeka reprezentacija Švicarske koja je jučer eliminisala aktuelnog evropskog prvaka Italiju.

Španija – Gruzija u 20:50

U večernjem terminu od 21:00, u Kelnu će snage odmjeriti selekcije Španije i Gruzije.

Za razliku od Engleske, Španija je u potpunosti opravdala ulogu jednog od glavnih favorita za osvajanje titule prvaka Evrope. Fudbaleri Luisa de la Fuentea furiozno su započeli nastup na EURO 2024, savladavši Hrvatsku, Italiju i Albaniju u grupi B koju su uoči prvenstva nazivali “grupom smrti”.

Protivnik Španije u osmini finala je reprezentacija Gruzije, vjerovatno najprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg Evropskog prvenstva u Njemačkoj. Izabranici selektora Vilija Sanjola, predvođeni genijalnim Kvaratskhelijom, oduševili su fudbalski svijet borbenom i beskompromisnom igrom, a istorijski plasman među 16 najboljih ostvarili su impresivnom pobjedom nad favoriziranim Portugalcima (2:0). 

Gruziju je tako neočekivano zahvatila fudbalska groznica, a oglasio se i bivši gruzijski premijer Ivanišvili koji je obećao da će fudbalerima pokloniti 10 miliona eura ako pobijede Španiju u osmini finala.

Bolji iz duela Španija – Gruzija u četvrtfinalu će igrati protiv Njemačke koja je sinoć savladala Dansku rezultatom 2:0.

(TIP/Izvor: bhrt.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.