BH Zeleni Tuzla: Još nismo donijeli odluku o podršci bilo kojem kandidatu za gradonačelnika Tuzle

Gradski odbor stranke BH Zeleni Tuzla uputio je demant na izjavu Gradskog odbora SDA Tuzla u kojoj je navedeno da će BH Zeleni GO Tuzla podržati kandidata SDA za gradonačelnika Zorana Blagojevića.

Kako navode, oni još nisu donijeli zvaničnu odluku o podršci bilo kojem kandidatu na predstojećim lokalnim izborima za gradonačelnika Tuzle, te će konačna odluka o podršci bit će donesena u narednim danima, nakon temeljitog razmatranja svih opcija i u skladu s njihovim programskim načelima i prioritetima.

˝Ovakvim neutemeljenim tvrdnjama, Gradski odbor SDA Tuzla ne samo da obmanjuje javnost već i nanosi štetu integritetu i kredibilitetu BH Zeleni GO Tuzla. Oštro osuđujemo ovakvu vrstu političke manipulacije i pozivamo sve aktere da se suzdrže od iznošenja neprovjerenih informacija´, saopštili su iz ove stranke.

Kako su istakli, pravovremeno obavijestiti javnost o svojoj odluci o podršci kandidatu za gradonačelnika Tuzle, čime će potvrditi svoju predanost transparentnosti i odgovornosti prema građanima.

(TIP/Foto: Ilustracija)

2 komentara

  • sdfa says:

    Pa zelenima ce se prikloniti.logicno nece valjda crvenim

  • Željko says:

    Sevlide, pa “zeleni” su ti i bivši “Ljiljan” tzv. novine SDA dale imperiju ili ti poslove preko štele da štampaš ili printaš udžbenike i knjige a i bivši punac koji je uništio GSP Tuzla a i bivša ti punica Mirzeta Hadžić-Suljkić, koja je odlučivala gle čuda i tko će printati udžbenike na razini TK jer je bila i ministrica za obrazovanje, nauku, kulturu i sport TK!

Komentari su zatvoreni.