Zoran Blagojević potvrdio: ‘Da, bit ću kandidat ispred SDA za gradonačelnika Tuzle!’

Na ovogodišnjim lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini 6. oktobra, bitka za novog gradonačelnika Tuzle vodit će se između dva kandidata. Sa jedne strane bit će aktuelni gradonačelnik Zijad Lugavić, ispred SDP-BiH, a sa druge strane njegov sugrađanin Zoran Blagojević, ispred SDA.  

Iako je mnoge ova informacija iznenadila, Blagojević je za DEPO Portal potvrdio da je tačna: – Da, bit ću na predstojećim izborima kandidat za gradonačelnika Tuzle – odgovorio je kratko.
   

Podsjećamo, skoro 22 godine na ovoj poziciji nalazio se jedan od najpoznatijih i najprepoznatljivijih bh. gradonačelnika – Jasmin Imamović (SDP), koji se povukao krajem 2022. godine zbog novog političkog angažmana i prelaska u Sarajevo, a na ovo mjesto došao je njegov dugogodišnji saradnik i stranački kolega Zijad Lugavić.

I Lugavić i Blagojević dobro su poznate ličnosti u Tuzli. Blagojević je u prethodnoj vladi bio ministar za boračka pitanja Tuzlanskog kantona, a prije toga jedan od savjetnika bivšeg premijera FBiH Fadila Novalića.  

Blagojević bi kao kandidat SDA trebao dobiti podršku i DF-a, BH Zelenih i Nezavisne liste. No da li će tako i biti, ostaje da se vidi.

(TIP/Foto: Arhiva)

2 komentara

  • Notar says:

    Nekad prije,u nekim teskim ili specificnim situacijama ,stari ljudi su znali sjesti jedan pored drugog i prilicno vremena sutjeti, nakon cega bi jedan od njih izgovorio carobnu rijec ,,Jaa,,. Vidjevsi ovaj tekst,naumpala mi je ta rijec koja upravo odgovara navedenom vrememwnu pa i trenutku. I sam sebi izgovorih .,,Jaa,,,.

  • Željko says:

    Zoka je za razliku od Lugavića ili “Džaferovića” ili “fikusa na određeno vrijeme” Imamovića RATOVAO, iako istih godina a Lugavić je “branio” podrum u ulici Maršala Tita, prekoputa “Pivare” sa pokojnim Đokom Japancem, znaju Tuzlaci o komu pišem! Zoka je sa pokojnim Stankovićem, čuveni “Orah” na Skveru stariji Tuzlaci znaju, bio u momentu kada je Stanković poginuo a Zoka teško ranjen pokušavajući jedno pobunjeno srpsko selo kod Kalesije ubijediti da je mir glavni za sve, Zoka za tebe glasuju Tuzlaci a “političko krilo” SDA i tzv. SDP, zna se tko su oni glasuju za “gradonačelnika” ili “ikebanu”!

Komentari su zatvoreni.