KO SDP Tuzla: Potpuni krah Međunarodnog aerodroma Tuzla, ugorožen status UKC Tuzla, uskraćeno pružanje zdravstvenih usluga, protuustavno djelovanje i eskalacija nasilja su stvarna slika (ne)rada Vlade TK koju predvodi SDA/DF

 Informacija Vlade TK da je izvršenje njenih planiranih aktivnosti u 2023. godini na 89 posto treba da ozbiljno zabrine svakog građanina Tuzlanskog kantona. Vlada Tuzlanskog kantona ili ne zna adekvatno planirati iste, ili radi u nekom paralelnom univerzumu, saopštili su iz KO SDP Tuzla.

˝U godini koju je obilježila katastrofalna sigurnosna situacija praćena brutalnim likvidacijama i nasiljem Vlada TK nije učinila skoro ništa u uspostavljanju i jačanju mehanizama koordinacije, prevencije i zaštite života građana u Tuzlanskom kantonu. O preuzimanju političke odgovornosti i procesuiranju svih nadležnih u lancu odgovornosti da i ne govorimo˝, navode iz KO SDP Tuzla.

Prema njihovim riječima, u istoj godini, za samo nekoliko mjeseci, uslijedio je potpuni krah Međunarodnog aerodroma Tuzla. 

˝2023. godinu obilježio je, što je jučer potvrđeno i presudom Ustavnog suda pokušaj neustavne otimačine UKC Tuzla za uskostranačke interese. Da li i jedna Vlada može vjerovati u izvršenje plana od 89% dok najznačajnija zdravstvena ustanova “ne zna” provesti i okončati postupak javne nabavke linearnog akceleratora.Da li je moguće govoriti o izvršenju od 89% dok onkološki pacijenti svakodnevno smanjuju šanse svoje životne bitke zbog neadekvatnog i neblagovremenog liječenja. Zbir statističkih podataka koje ste prezentirali kroz Izvještaj o radu Vlade TK ni na koji način nije pokazao vašu spremnost da odgovorite na izazove pred kojima ste se našli.  Ni zatečeno niste bili u stanju očuvati˝, saopštli su iz KO SDP Tuzla.

(TIP/Foto: Arhiva)

5 komentara

  • Alienist says:

    Sve je tačno… i za njima će biti jaako teško popravljati. Kuda SDA/Df prođe, tu trava više ne raste!

  • Sjeverni says:

    I sve bi bilo uredu da ih ne proziva ni manje ni više nego SDP iliti ista govna u drugoj boji. 🤣

  • Mile Hašišar says:

    Kada SDA ode sretna će se zemlja zvat ….

  • Cojle Manojle says:

    Šta će Tuzli aerodrom ; imamo Kantića , Pepex i ostale koji odvoze mlade iz ove “ljepote” …!!!

  • Željko says:

    Go.na i jedni i drugi, razlika u pet grama! I da dodam ista go.na su SVI “politički subjekti” ili “mafije” u Bosni i Hercegovini!

Komentari su zatvoreni.