Isak tvrdi da je dobio ‘interesantne’ ponude da napusti Vladu FBiH: ‘Nude mi kule i gradove…’

Bilo je svakakvih razgovora, ali nikakve detalje ne želim iznositi, kazao je za portal Avaza ministar unutrašnjih poslova FBiH Ramo Isak, koji odbacuje bilo kakvu mogućnost za prekompoziciju vlasti u ovom entitetu koja bi podrazumijevala njegovo učešće u tome.


– Ono što je važno i što želim poručiti je da Vlada FBiH ostaje do kraja mandata i da gospodin premijer Nermin Nikšić veoma dobro i profesionalno radi posao, kao i ostali ministri u vladi i imaju moju punu podršku. Kad pružim ruku i kad nešto dogovorim, da je i na moju štetu ja to mijenjati ne želim. Čovjek jednom kad slaže i jednom kad izigra za mene nije čovjek i ne želim s takvim ljudima da imam odnos, ali isto tako ne želim da ja budem taj čovjek s kojim sutra niko neće željeti imati odnos – naglašava Isak.

Za ponude koje je dobivao kaže da su bile „veoma interesantne“, dodaje da ima direktne kontakte sa svima, ali ne želi kazati od koga su stizale ove posljednje.


– Ja sam iste ili slične ponude imao i kada sam pravio ovu parlamentarnu većinu, na dan prije, ali sam ih i tada odbio. Evo i danas ih odbijam. Tada su mi govorili da ću biti ministar samo jedan mjesec i da ću biti prevaren kad završim posao za ove, ali ja sam presjekao to sa gospodinom Nikšićem i evo godina je dana ove vlade. Ne nasjedam ja… Vidite i ovo što se pojavilo u medijima i onda se prema meni krenulo s tim nekim ponudama. Meni niko ne treba dolaziti, niti razmišljam o bilo čemu. Premijer Nikšić ima moju punu podršku i to je moj prvi saradnik s kojim imam ekstra korektne odnose. Sve što smo dogovorili u interesu građana FBiH imao sam podršku. 

A ovo što neko sada plasira da dolazim ja u pitanje, pa ti dolaze i nude lično meni kule i gradove, sve mi nude, ja sam dovoljno pismen da razumijem i te objave koje se tamo dešavaju a i ponude koje dolaze prema meni. Znači, bile su interesantne ponude. Najveća pozicija u Vladi FBiH poslije premijera je ministar unutrašnjih poslova, a nudili su mi i druge veće pozicije – kaže Isak.


Na pitanje da li to znači da mu je ponuđena i pozicija premijera u nekoj budućoj vladi, odgovara da su to riječi novinara, a ne njegove. 

(TIP/Izvor: Avaz.ba)