Jokić i Dončić zvanično kandidati za MVP nagradu

Košarkaš Denvera Nikola Jokić jedan je od trojice kandidata za nagradu za najkorisnijeg igrača (MVP) regularnog dijela sezone, objavila je NBA liga sinoć. Konkurenti srbijanskom centru će biti košarkaš Dalasa Luka Dončić i Šej Gildžes Aleksander iz Oklahome.

Ako pobijedi, Jokić bi postao deveti igrač sa tri ili više MVP priznanja, pridruživši se tako Karimu Abdulu Džabaru (šest), Majklu Džordanu i Bilu Raselu (pet), Viltu Čemberlenu i Lebronu Džejmsu (četiri), te Mozesu Melonu, Lariju Birdu i Medžiku Džonsonu (tri).

S druge strane, Dončić i Gildžes Aleksander bi prvi put u karijeri dobili ovu nagradu.

Uz kandidate za najkorisnijeg igrača sezone, NBA liga je objavila imena kandidata u još šest kategorija.

Košarkaš San Antonija Viktor Vembanjama, prošlogodišnji prvi pik na draftu, najveći je favorit za nagradu za rukija godine, a konkurenti su mu Čet Holmgren iz Oklahome i Brendon Miler iz Šarlota.

U konkenciji za najboljeg defanzivca lige su igrač Majamija Bem Adebajo, Rudi Gober iz Minesote i Viktor Vembanjama, dok su Tajris Maksi iz Filadelfije, Alperen Šengun iz Hjustona i Kobi Vajt iz Čikaga kandidati za nagradu za igrača koji je najviše napredovao ove sezone.

Kandidati za najboljeg šestog košarkaša lige su Malik Monk iz Sakramenta, Bobi Portis junior iz Milvokija i Naz Rid iz Minesote, a za nagradu “klač”, odnosno majstora za završnice, Stef Kari iz Golden stejta, Demar Derozan iz Čikaga i Gildžes Aleksander iz Oklahome.

Na kraju, u konkurenciji za nagradu za trenera godine su Mark Degnolt iz Oklahome, Kris Finč iz Minesote i Džamal Mozli iz Orlanda.

(TIP/Izvor: Beta/Foto: bhrt.ba)