Lakić: Ponudili smo pomoć kako bi što prije pronašli unesrećenog rudara u jami u Mramoru

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić izjavio je da je danas, u jutarnjim satima, dobio informaciju da se u jami u Mramoru desila nesreća u kojoj je jedan kopač ostao zatrpan.

“Iz rudnika su nam javili da još uvijek nemaju daljnje informacije o detaljima nesreće niti o stanju radnika. Na lice mjesta su odmah izašli inspektori i urgentni tim za spašavanje, koji daju sve od sebe da dođu do rudara”, naveo je Lakić.

Dodao je da je Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije u stalnom kontaktu s upravom rudnika, kojima su ponovo poručili da im stoje na raspolaganju za svaki vid pomoći kako bi što prije pronašli rudara i pružili mu potrebnu pomoć.

“Razgovarali smo i sa direktorom Elektroprivrede BiH Sanelom Buljubašićem, koji je izašao na teren da razgovara sa upravom rudnika i timom spasioca, ali i do porodice rudara kako bi im pružio podršku u ovim neizvjesnim trenucima. Naše misli su uz unesrećenog rudara i njegovu porodicu i nadamo se pozivitnom ishodu”, poručio je Lakić, saopšteno je iz Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije.

(TIP/Izvor: Fena)