Glasajte za Džanana Musu u utrci za izbor najbolje petorke i MVP-ja Eurolige

Regularni dio sezone u Euroligi je završen, a liga je omogućila navijačima da svojim glasovima izaberu ideealnu petorku i MVP-ja takmičenja.

Kao i u prošlosti, Euroliga vrednuje mišljenje navijača sa jednom četvrtinom “težine” glasova, a u isto vrijeme glasat će igrači, generalni menadžeri i novinari, te će tako skupljeni glasovi dati, kako novih idealnih pet igrača, tako i MVP-ja.

Jedan od kandidata, kako za najbolju petorku, tako i za MVP-ja je i bh. reprezentativac i član Real Madrida, Džanan Musa.

Kako glasati?

Kako bi Bišćanin dobio vaš glas potrebno je da, ukoliko već niste, izvršite registraciju na službenom sajtu Eurolige. Nakon logovanja možete pritisnuti na OVAJ LINK, koji će vas odvesti direktno na stranicu sa listom košarkaša koji su ušli u razmatranje svojom statistikom i dobrim partijama.

Moći ćete izabrati pet najboljih košarkaša koji će popunjavati prazna mjesta na vrhu stranice, a nakon toga, kako biste glasali za MVP-ja, kliknite na fotografiju košarkaša kojem želite dati glas za MVP-ja, i primijetit ćete da će okvir promijeniti boju. Nakon toga pritisnite tipku “Vote” i vaši glasovi bit će važeći.

Zašto Musa zaslužuje vaš glas?

Osim iz osjećaja patriotizma, Džanan Musa nam je ove sezone dao mnogo razloga da glasate upravo za njega u utrci za idealnu petorku i MVP-ja ove sezone.

Odigrao je 33 utakmice, od kojih 24 kao starter, uz učinak od 13.9 poena po utakmici, 2.8 skokova, 2.2 asistencije za 21 minutu provedenu na terenu u prosjeku. Čini vam se kao malo? Ne zaboravite da Musa igra u ekipi u kojoj igraju najbolji košarkaši Evrope i kako je teško uopšte dobiti pristojnu minutažu, a u prekvalitetnom Realu Musa je jedan od glavnih igrača, čije su igre dovele do prve pozicije u regularnom dijelu sezone u kojoj je Real zabilježio 27 pobjeda i 7 poraza.

Real Madrid Basket

Glasanje je otvoreno do 9. maja ove godine.

(TIP/Izvor: N1/Foto: Real Madrid Basket)