Pogledajte nabavke iz zemalja poput Njemačke, Finske i Švicarske, kao i cijene

Audrey i Harry par su iz SAD-a koji putuje svijetom od 2014. godine, a do sada su, kako tvrde na svom blogu The Budget Savy Travelers, obišli čak 70 zemalja. Dogodovštine s putovanja dijele putem svog bloga, ali i na svojim društvenim mrežama poput Facebooka i Instagrama.

No, osim što na profilima društvenih mreža dijele doživljaje s putovanja, memove, fotografije iz restorana i slično, dijele i fotografije nabavki iz pojedinih zemalja, uglavnom diljem Europe, s izuzetkom Armenije, te koliko su koštale.

Švicarska

Tako su posljednju objavili nabavku obavljenu u Švicarskoj. Na fotografiji se može vidjeti tjestenina, nešto mesa, jaja, banane, muffin, kokosovo mlijeko, tikvice i slično. Sve to na fotografiji koštalo je ukupno 40 eura.

€40 worth of groceries in Switzerland…😲

Posted by The Budget Savvy Travelers on Tuesday 9 April 2024

“U Nizozemskoj je nešto povoljnije, iako bih volio preseliti se u Švicarsku jednog dana”, “Bio sam jednom, sve je bilo jako skupo, a pivo je bilo grozno”, “Da, ali sve je kvalitetno”, “S obzirom na plaću, ovo nije loše”, “Ovo nije normalno”, neki su od komentara ispod objave.


Španija

Prije dva dana pokazali su fotografije nabavke iz Španije. Naveli su da je meso jeftino, ali procesirano. Na fotografiji se može vidjeti mljeveno meso, pljeskavice, kobasice, limenke piva, grickalice i slično. Sve to vidljivo na fotki koštalo je 23 eura.

“Prebacite se na vegetarijansku prehranu i uštedite novac, ujedno činite dobro životinjama i planetu”, “Ovo je barem duplo jeftinije nego u Makedoniji, a plaće u Španjolskoj su tri puta veće nego u Makedoniji!”, “Čudno je da je mnogo vrsta voća skuplje u Španjolskoj nego kod nas u Finskoj”, “Od ove hrane dobije se srčani udar”, neki su od komentara na ovu nabavku.


Grčka

Pokazali su i nabavku iz Grčke. Na fotografiji se našlo nešto proizvoda za pranje rublja, razna tjestenina, masline, toast i tako dalje. Sve to je koštalo ukupno 42 eura.

“Najskuplja zemlja u južnoj Europi”, “Ovo možete kupiti za 25 eura u Sjevernoj Makedoniji”, “Nešto ozbiljno nije u redu s njihovim cijenama. Čak i ako su dobar dio toga sredstva za čišćenje”, “U Bosni biste dobili tri vrećice za isti budžet”, “Vau ovo je stvarno skupo”, neki su od komentara.


Armenija

Podijelili su i fotografiju nabavke obavljene u glavnom gradu Armenije. Na fotografiji se može vidjeti Lay’s čips, cherry rajčice, kineski kupus, kruh, Kinder Bueno, jogurt, Zewa papirnati ručnici i još neke namirnice. Sve to je koštalo 42 eura.

“Ovo je zapravo skupo”, “Živim u Erevanu, da, ovdje je jako skupo. Ako želite ići u restoran, razmislite dvaput”, “Prevarili su te, ovo ne bi smjelo koštati više od 15 eura”, “Najskuplji supermarket”, komentiraju ljudi.


Rumunija

Ova nabavka obavljena je u Rumuniji i koštala je 55 eura. Na fotografiji se može vidjeti mnogo toga, od maslinovog ulja, banana, raznih narezaka, svježeg i smrznutog kruha, krumpira, ribanog sira do slatkiša poput Schogetten čokolade.

“Kada je ovo bilo, 1999.?”, “Živjeti u balkanskoj zemlji je preživljavanje”, “Pa, nije jeftino za Rumunje čija je plaća 300 eura mjesečno”,”Ovo bi koštalo 500 eura u Grčkoj”, “Pojedem ovo sve za dva dana”, “Ovo je sve jeftinije nego smeće koje se prodaje u Americi”, “U Srbiji bi ovo koštalo 70 eura, a plaće su oko 600 eura. Najskuplja zemlja u regiji”, neki su od komentara.


Finska

Objavili su i fotografiju nabavke iz Finske, koja je ukupno koštala 72.51 euro. Ovo je jedna od skromnijih nabavki koje su pokazali, pa se tako na fotki može vidjeti Heinz kečap, nekoliko vrsta mesa, mlijeko, energetsko piće i slično.

“Zašto kupovati samo procesirano smeće? Pravu hranu možete dobiti puno jeftinije. Tu vidim samo krumpir kao hranu za jelo”, “Preselite se u Makedoniju”, “Ovo ne može biti skuplje od 40 eura, ne znam gdje ste obavljali nabavku”, “Uglavnom samo meso, možete kupiti puno zdravije namirnice i više za taj iznos”, “Kupujte u Lidlu drugi put, dobit ćete isto za manje od 40 eura”, komentiraju neki.


Njemačka

Objavili su i nabavku obavljenu u Njemačkoj, ukupno je koštala 55 eura. Na fotki se može vidjeti voće i povrće poput krumpira, mrkvi, rajčica, limuna, luka, avokada, rotkvica itd. Nadalje, tu su smrznute pizze, jaja, jogurt, folija, jedan narezak te mljeveno meso.

“Makedonija je jeftinija i ima bolju hranu”, “Otprilike isto u Australiji”, “U Nizozemskoj je dvostruko skuplje”, “Malo je skuplje u Londonu”, “Ništa ovdje nije organsko”, “Mislim da je cijena korektna, ali ako biste kupovali na tržnici, cijena bi mogla biti niža”, komentari su nekih ispod objave.

(TIP/Izvor: Index.hr/Foto: Facebook)