Povodom ubistva Amre Kahrimanović: Ove sedmice hitna sjednica Skupštine TK

Sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona povodom ubistva Amre Kahrimanović bit će održana do kraja ove sedmice, potvrdio je za Faktor predsjednik Skupštine TK Žarko Vujović.

– Popodne ćemo imati sjednicu Kolegija nakon koje ćemo zakazati sjednicu za četvrtak ili petak. Da bi sjednicu održali, moramo dobiti izještaje onih koji su nadležni, a prije Skupštine ti dokumenti moraju proći i Vladu TK. Povod je, dakle, ubistvo u Tuzli, dešavanja nakon toga, a sve s osvrtom na sigurnosnu situaciju u TK – kaže Vujović.

Podsjećamo, Amru Kahrimanović hicima iz službenog pištolja, 7. februara oko 21 sat u Tržnom centru Sjenjak u Tuzli, usmrtio je policijski inspektor Elvis Ćustendil, koji je nakon toga uhapšen.

Sjednica koja će biti zakazana imat će hitan karakter, a kako saznajemo Uprava policije MUP-a TK zadužena je da priprem

i izvještaj o sigurnosnoj situaciji s posebnim psvrtom na ubistvo Amre Kahrimanović.

– Skupština TK na ovaj način je raegirala kada smo imali pucnjavu u Osnovnoj školi “Lukavac Grad” i ubistva u Gradačcu. Kad god smo imali nemile događaje u TK Skupština je reagirala i tako će biti i ovaj put – dodaje Vujović.

Veliki broj ljudi u subotu je prisustvovao dženazi Amre Kahrimanović, a u nedjelju je održan i protest na kojem je bilo više hiljada ljudi.

(TI(P/Izvor: Faktor.ba/Autor: J.Bojić)