U Bosanski kulturni centar TK dobio godišnje priznanje “Savremeno – umjetničke škole” Tuzla

Srednja „Savremeno – umjetnička škola“ Tuzla ovih dana, nizom učeničkih aktivnosti i programa, obilježava 3. Dan škole slaveći sve uspjehe postignute u prethodnom periodu.

Sinoć je u holu Bosanskog kulturnog centra TK i prostorijama škole koja odnedavno djeluje pod krovom BKC TK, u društvu 300 zvanica, učenika, roditelja, nastavnika, kolegica i kolega iz osnovnih i srednjih škola TK, predstavnika nevladinih organizacija te poslovnih partnera i medija, organizovana centralna svečanost obilježavanja.

Prisutne je pozdravila prof. dr Mirzeta Hadžić – Suljkić ističući važnost vjerovanja u snove mladih ljudi.

Na svečanosti su istaknuti najvažniji rezultati rada škole u proteklom periodu, a kako je praksa škole, dodijeljena su Godišnja priznanja za doprinos u razvoju inovativnog pristupa obrazovanju i odgoju Tuzlanskog kantona. Godišnje priznanje za školsku 2023/24. godinu dobili su: JU Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona i Sadija Klepo, Hilfe von Mensch zu Mensch e.V.

Godišnja priznanja uručili su profesori Amila Beširović i Adnan Mujkić, suosnivači škole, a u ime JU Bosanski kulturni centar TK-a priznanje je primila Mirela Ibrahimović Mehanović, stručna saradnica za muzičku djelatnost u JU BKC TK-saopćeno je iz ove institucije.

(TIP)