Mennuti se sastala sa gradonačelnikom Lugavićem

U Gradskoj upravi Tuzle, gradonačelnik, dr.sc. Zijad Lugavić, sa saradnicima, sastao se sa zamjenicom šefa misije u Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, Deborah Mennuti, a sastanku je prisustvovala i Kelsey Crowley iz Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Razgovaralo se o nizu ključnih tema i projekata koji se trenutno realizuju u saradnji sa USAID-om, a koji su izuzetno važni u daljem razvoju Tuzle. Razmijenjene su ideje o povezivanju dijaspore, promovisanju saradnje, istaknuta je važnost ekonomske stabilnosti za prosperitet grada, te o mjerama koje će podržati postojeće poduzetnike i potaknuti privlačenje novih investitora. Također, istaknuti su projekti usmjereni na modernizaciju lokalne uprave putem digitalizacije usluga, s ciljem poboljšanja usluga i pristupačnosti administrativnih procesa za građanke i građane Tuzle, ali i poduzetnike. Kako bi se omogućili što bolji uslovi za život mladima, jer su oni ključna komponenta budućnosti, naglašeni su programi i projekti koji će poboljšati obrazovanje, zapošljavanje i kvalitet života mladih u Tuzli.

Tokom sastanka iskazano je obostrano zadovoljstvo saradnjom, koja je ključna za ostvarivanje ciljeva razvoja i napretka grada Tuzle. Gradonačelnik Lugavić izrazio je zahvalnost na podršci Sjedinjenih Američkih Država, te zadovoljstvo uspješnom saradnjom na navedenim projektima.

Mennuti je izrazila podršku i predanost nastavku partnerstva sa Gradom Tuzlom.

(TIP)