Video/Sabina Ćudić komentarisala imenovanje Isakovog sina: ‘Loša poruka… Pucanj u nogu politikama za koje se borimo’

Državna parlamentarka Sabina Ćudić (Naša stranka) gostovala je na TVSA i, između ostaloga, prokomentarisala i imenovanje sina federalnog ministra MUP-a Rame Isaka za direktora Kazneno popravnog zavoda Zenica.

Ovu odluku nazvala je “lošom porukom i pucnjem u nogu politikama koje zagovaraju”.

– To je jako loša poruka i mislim da svaki put kada se takve odluke donesu, to je pucanj u nogu politikama za koje se borimo. S druge strane, ja bih više voljela da mi se postavljaju pitanja o kapacitetima ministara koje mi postavljamo i iza kojih 100 posto stojimo, nego o onima koji su došli ovom vrstom političke trgovine i protiv kojih se ja i moje kolege borimo. Ako usvojimo te zakone, politička karijera gospodina koji je osigurao pozicije za članove svoje pozicije, više neće biti moguća. Politički pregovori nažalost su stvar brutalne transakcije i nešto što nam je najveća prepreka, pored sudstva, za napredovanje – rekla je Ćudić te dodala i da se sa kolegama u državnom parlamentu bori za usvajanje zakona o sprečavanju sukoba interesa.

Podsjećamo, na sjednici Vlade FBiH koja je održana u četvrtak, 7. septembra, Rusmir Isak izglasan je za novog direktora KPZ Zenica, dok se njegov otac, Ramo, izuzeo prilikom glasanja.

Međutim, ova odluka izazvala je brojne i burne reakcije u javnosti, dok se od federalnog ministra MUP-a očekivalo da se oglasi po tom pitanju, što se još uvijek nije desilo, prenosi Depo.ba.

(TIP)