Foto/Održana 11. Tuzlanska biciklijada: Učešće uzelo nekoliko hiljada učesnika

U organizaciji Biciklističkog kluba Tuzla u nedjelju je održana 11. Tuzlanska biciklijada  na kojoj je učešće uzelo nekoliko hiljada ljubitelja dvotočkaša.

Biciklijadu su otvorili najmlađi učesnici, a onda je startala biciklijada na dionici od 14 kilometara. Radosna lica u ciljnoj ravnini govorila su da je biciklijada s pravom najmasovniji sportski događaj u Tuzli, Tuzlanskom kantonu, a vjerovatno i u cijeloj BiH.

˝Bilo je zadovoljstvo voziti  biciklijadu sa građankama i građanima Tuzle, posebno sa najmlađim. Hvala Biciklističkom klubu Tuzla, M-bike shop Tuzla i svim drugim koji su učestvovali u organizaciji  biciklijade. Hvala građankama i građanima na velikom odzivu, bilo nas je nekoliko hiljada˝, istakao je gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić.

Biciklijada se kretatla rutom: Stupine – hotel Tuzla – Dom Penzionera – SKPC ”Mejdan” – BKC – Miladije – Siporex – Solana –Irac – Skver – kompleks slanih jezera “Panonika” – Brčanska Malta – Stupine ukupne dužine trajanja od 14 km.

˝Interesovanje je iz godine u godinu veće to potvrđuje broj učesnika u poređenju sa prethodnim godinama. Imamo učesnike iz Tuzle, Tuzlanskog kantona, ali i iz cijele države. Podršku su nam pružili i takmičari iz 15-ak biciklističkih klubova˝, izjavio je  predsjednik BK “Tuzla” i organizator tradicionalne manifestacije Mirsad Jusić.

Nesebičan doprinos u organizaciji manifestacije pružili su djelatnici JKP “Saobraćaj i komunikacije” Tuzla i službenici policije PU Tuzla.

(TIP/Foto: FB)