Juniori Slobode izborili narednu fazu Omladinskog kupa TK

U utakmici koja je odigrana na stadionu Tušanj, juniori Slobode uspješno su svladali ekipu Gradine rezultatom 3-0, čime su osigurali svoj prolazak u sljedeću fazu Omladinskog kupa TK.

Mladi igrači Slobode su dominirali tokom cijelog susreta, postigavši tri pogotka i pokazavši svoju kvalitetu na terenu.

Strijelci za Slobodu su bili Mešić Ensar koji je otvorio golijadu u 36. minuti susreta, potom Beganović Ajdin koji je udvostručio prednost u 55. minuti, te Korajac Kerim koji je zatvorio listu strijelaca pogotkom u 73. minuti utakmice.

Trener Gradimir Crnogorac je dao svoj komentar na ovu pobjedu, istakavši da je izuzetno zadovoljan pristupom svojih igrača na terenu. Rekao je: “Na otvaranju sezone smo igrali neriješeno 2-2 protiv ekipe Gradiške, što me nije potpuno zadovoljilo jer smo u prvom poluvremenu imali brojne prilike koje nismo uspjeli pretvoriti u gol. Međutim, igrači su se pokazali kao posvećeni i odgovorni te su ispoštovali postavljene zadatke.”

Osvrnuo se i na nadolazeću sezonu, ističući da će biti duga i zahtjevna, s obzirom na promjenu generacije igrača. “Nova generacija nosi sa sobom mnogo posla, ali idemo korak po korak. Ako uspijemo ponoviti prošlogodišnji uspjeh sa petim mjestom u Premijer omladinskoj ligi i finale Kupa BiH, bit ću zadovoljan. Ipak, naš glavni fokus ostaje na razvoju igrača za prvi tim, jer je to oduvijek bio naš prioritet. Nadam se da ćemo izbjeći situaciju iz prošle godine kada su neki od izuzetnih juniora napustili Slobodu, s obzirom na to da smo imali sjajnu generaciju talenata”, istakao je trener Crnogorac.

Ova pobjeda juniora Slobode donosi optimizam i nadu za nastavak sezone, dok trener Crnogorac ističe važnost kontinuiranog rada na razvoju igrača i timskoj dinamici kako bi klub i dalje pružao izvanredne rezultate na terenu.

(TIP/Izvor: fksloboda.ba)