Više službenika MUP-a TK-a pod istragom

Više službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona nalazi se pod istragom zbog moguće povezanosti sa Nerminom Sulejmanovićem, višestrukim ubicom.

Istragu je preuzelo Tužilaštvo Tuzlanskog kantona, a kako bi se utvrdilo je li došlo do propusta u ponašanju policijskih službenika, piše Federalna.ba.

Sve trenutno dostupne informacije, kao i tvrdnje porodice ubijene Nizame, upućuju na to da je policiji trebalo previše vremena da dođe do naselja i da je neko odao tajnu gdje se nalazi Nizama. Sumnje su usmjerene prema policijskim službenicima.

Postoje određene indicije da je  osoba iz policije odala Sulejmanoviću gdje se krije Nizama sa kćerkom, a pojavile su se i špekulacije da se radi o policajki koja je navodno bila u vezi sa ubicom… Ukoliko se to pokaže tačnim, jasno je da riječ je o skandaloznom činu i da zločin u Gradačcu dobija punu širu i strašniju dimenziju.

Jedino što se za sada zna jeste da  MUP TK istražuje više svojih policajaca zbog moguće povezanosti sa ubicom iz Gradačca.

(TIP/Foto: Ilustracija)