U 56. godini preminula glazbenica Sinead O’Connor

Sinead O’Connor umrla je u 56. godini, objavio je Daily Mail. Irska pjevačica postala je svjetska zvijezda 1990. svojom legendarnom obradom Princeove pjesme “Nothing Compares 2 U”.

O’Connor je rođena u problematičnoj obitelji u Dublinu 8. prosinca 1966. godine. Jedno je od petero djece Jacka i Marie O’Connor. Jack i Marie, koji su vrlo rano ušli u brak, vodili su problematičnu vezu, što je rezultiralo prekidom kad je O’Connor imala samo 8 godina. Troje starije djece otišlo je živjeti s majkom, gdje su, kako O’Connor tvrdi, bili podvrgnuti fizičkom zlostavljanju. Kasnije je glazbenica tvrdila da je počela imati problema s mentalnim zdravljem jer ju je majka osim fizički i seksualno zlostavljala dok je bila dijete.

Godine 2018. prešla je na islam i izjavila da je ta religija “svjetlo njezinog života”.

“Želim ponosno objaviti da sam postala muslimanka. Bio je to prirodni zaključak mog inteligentnog teološkog putovanja. Sve svete knjige vode prema islamu. Imat ću i novo ime. Zvat ću se Shuhada”, govorila je tada glazbenica koja je još 1992. javno istupala protiv Vatikana kada je u emisiji Saturday Night Live pokidala sliku pape Ivana Pavla II.

(TIP)