Nevrijeme u regionu: Jedna osoba poginula, zbraja se materijalna šteta

Olujno nevrijeme i u petak je pogodilo region. Nakon Slovenije i Hrvatske, u večernjim satima jaka kiša i vjetar praćen grmljavinom stigli su u Bosnu i Hercegovinu i Srbiju. Prema posljednjim informacijama, pričinjena je materijalna šteta.

Novi Sad najteže pogođen

Novi Sad prošao je najteže nakon snažne oluje koja je ponovo zahvatila region. U ovom gradu u Srbiji  je preminulo desetogodišnje dijete od “posljedica strujnog udara ili groma”, saznaje N1.

N1

Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP spasili su pet osoba, od toga dvoje djece, potvrdio je za RTS komandant vatrogasne brigade u Novom Sadu Stojan Milovac.

Hrvatska: Traje intenzivna potraga za muškarcem nestalim tokom oluje

Prema dostupnim informacijama Maritime Rescue Coordination Centre (MRCC) Rijeka, muška osoba nestala je tokom oluje u moru kod Novigrada.

Dojava o nestalom zaprimljena je tokom  akcije pojačanog nadzora sigurnosti plovidbe te se pokrenulo koordinisano traganje.

Preminulo 12-godišnje dijete

Kako saznaje N1, u Novom Sadu je preminulo desetogodišnje dijete od posljedica strujnog udara ili groma.

Palo stablo u Sarajevu, policija na terenu

Kiša i olujni vjetar izazvala je probleme širom regije, Bosne i Hercegovine te i Sarajeva. Kiša praćena pljuskovima i grmljavinom u večernjim satima izazvala je probleme i u glavnom gradu BiH.

N1

Povratnička naselja u RS-u na udaru oluje

Nakon nezapamćenog nevremena, Ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine večeras je posjetio Vukosavlje i povratnička naselja.

Hurtić je zajedno sa načelnikom opštine Vukosavlje Borisavom Rakićem posjetio i veliki broj povratničkih naselja.

(TIP/Izvor: N1)