Torpedo eliminisao Sarajevo

Fudbaleri Sarajeva nisu se uspjeli plasirati u drugo kolo kvalifikacija UEFA Evropa konferencijske lige.

U večerašnjoj revanš utakmici prvog kola na Olimpijskom stadionu ”Asim Ferhatović Hase – Koševo” u Sarajevu, glavnom gradu Bosne i Hercegovine, bosanskohercegovački tim poslije izvođenja jedanaesteraca poražen je od Torpeda iz Gruzije (1:1 nakon 90 minuta igre i produžetaka, penalima 2:4).

”Bordo” tim je poveo u 12. minutu. Nakon odlične akcije Kyeremeh je uposlio kapitena Ziljkića koji se dobro snalazi i s vrha peterca šalje loptu u mrežu gostiju – 1:0.

Domaći su bili bolji tokom cijelog susreta, imali pregršt prilika i kada se činilo da će meč završiti minimalnim trijumfom Bosanaca, u prvom minutu sudijske nadoknade meča Torpedo je izjednačio. Poslije prekida Gigouri je najviši u skoku i šalje loptu u nebranjeni dio mreže za 1:1 i produžetke.

Sarajevo je dominiralo i u produžetku, no ni tada nije iskoristilo prilike pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca.

Golman Torpeda Kljajić je odbranio udarce Ikiću i Beganoviću, dok su Gruzijci pogodili sva četiri za 4:2 u penal seriji i konačni trijumf.

Torpedo će u drugom kolu kvalifikacija igrati protiv Aktobea iz Kazahstana, 27. jula i 3. avgusta.

Fudbaleri Željezničara iz Sarajeva ranije danas u revanš susretu prvog kola istog takmičenja u Bakuu (Azerbejdžan) pobijedili su bjeloruski Dinamo Minsk, rezultatom 2:1. S ukupnih 4:3 tim trenera Nermina Bašića plasirao se u drugo kolo gdje će za protivnika imati Nefči iz Azerbejdžana. Prva utakmica igrat će se na sarajevskom stadionu ”Grbavica” narednog četvrtka, 27. jula, dok je uzvratni duel 3. avgusta u Bakuu.

Treći predstavnik Bosne i Hercegovine u UEFA Evropa konferencijskoj ligi banjalučki Borac u drugom kvalifikacionom kolu igrat će protiv Austrije iz Beča. Prvi meč je u austrijskoj prijestolnici 27. jula, revanš sedam dana poslije u Banjoj Luci.

(TIP/Izvor: Agencija Anadolija)