Vučić s patrijarhom Porfirijem i Dodikom razgovarao o ključnim pitanjima za srpski narod

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je u četvrtak, nakon sastanka s patrijarhom srpskim Porfirijem i predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, da će se obilježavanje Dana sjećanja na sve stradale i prognane Srbe u akciji “Oluja” održati u Prijedoru, 4. kolovoza.

Sastanak srbijanskog predsjednika Vučića, patrijarha Porfirija i Milorada Dodika održan je iza zatvorenih vrata, javlja RTS.

“S patrijarhom Porfirijem i Miloradom Dodikom razgovarao sam o svim nacionalnim pitanjima ključnim za srpski narod. Dogovoreni su važni zajednički sastanci u bliskoj budućnosti na teritoriju Republike Srpske, a patrijarh Porfirije i ja prihvatili smo prijedlog predsjednika Dodika da obilježavanje Dana sjećanja na sve stradale i prognane Srbe u akciji ‘Oluja’, bude održano u Prijedoru, 4. kolovoza”, naveo je Vučić na Instagramu.

Prije dolaska patrijarha, Vučić i Dodik razgovarali su o situaciji u regiji i predstojećim susretima delegacija Republike Srbije i Republike Srpske.

Kako je kazao Vučić, dogovorili su se i da u najkraćem roku organiziraju skup svih državnih organa Srbije i RS-a na teritoriju Republike Srpske.

(TIP/Izvor: Fena)