Edin Hamzić iz Lukavca imenovan za člana NO EPBiH

Pomoćnik gradonačelnika za civilnu zaštitu i zajedničke poslove Grada Lukavac Edin Hamzić imenovan je u utorak na sjednici Vlade Federacije za vršioca dužnosti člana Nadzornog odbora Elektroprivrede Bosne i Hercegovine.

Hamzić će ovu funkciju obavljati do okončanja konkursne procedure, a najduže do tri mjeseca, zajedno sa ostalim vršiocima dužnosti članova Nadzornog odbora EP BiH, Adisom Kepešom, Damirom Okanovićem, Vedranom Kaserom, Milenkom Obadom i Idhamom Kruškom. Navedeni su za imenovanje dobili prethodnu saglasnost Skupštine ovog privrednog društva a na prijedlog Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije.

Po struci inžinjer rudarstva, Hamzić je obavljao funkcije pomoćnika načelnika za komunalno-stambene poslove, boračko-invalidsku zaštitu i raseljena lica, te pomoćnika načelnika za privredu, razvoj i poduzetništvo, kao i savjetnika načelnika za privredu.

U PK „Šikulje“ Lukavac bio je operativni tehnolog tehnološkog procesa i smjenski inžinjer, a u Općini Lukavac stručni saradnik za termoenergetske poslove.

(TIP/Foto: Arhiva)