Neobičan spoj pun okusa donosi ova voćna torta od kokosa i voća

Kad u ljeti mislimo na voće, mislimo na jedno: svježe bobice! Svejedno je li riječ o jagodama, malinama, ribizu, kupinama – sve nam pružaju savršeno osvježenje u toplim ljetnim danima.

Za slatke kolače najbolji je ribiz. Zbog svog kiselkastog okusa izvrstan su dodatak desertima. Kako prenose 24 sata, u kombinaciji sa svježim mascarpone sirom i podlogom od kokosa, ova torta garantirano je favorit uz poslijepodnevnu kafu.

Sastojci:

Za biskvit:

  • 25 g maslaca
  • 225 g keksa s kokosom
  • 5 g ribanog kokosa (brašno od kokosa)

Za kremu: 

  • 300 g ribiza
  • 125 g šećera
  • 2 pakiranja učvršćivača za šlag
  • 500 g mascarpone sira
  • 500 g svježeg sira
  • 125 g vrhnja za šlag

Priprema: 

1. Rastopi maslac u lončiću te ostavi da se ohladi. Za to vrijeme fino razmrvi dvopek te pomiješaj s kokosovim brašnom i rastopljenim maslacem.

2. Stavi smjesu u kalup za tortu promjera 26 cm te utisni da dobiješ kompaktnu podlogu za kolač. Stavi na 30 minuta u frižider da se stisne.

3. Operi ribiz, nekoliko komada ostavi po strani, a preostale bobice očisti.

4. Pomiješti šećer i učvršćivač za šlag.

5. Pomiješati mascarpone i svježi sir. Polako umiješati ribiz. Potom stuci vrhnje u šlag te također umiješati.

6. Stavi gotovu kremu na biskvit te zagladi. Staviti potom na dva do tri sata u frižider.

7. Izvaditi tortu iz prstena te ukrasiti ribizom.

(TIP/Foto: Instagram)

  1. Ovakva nam BHRT i ne treba. Pretpaltu samo plaćaju Bošnjaci, a trpe uvrede svaki dan. Voditelji i urednici su im…