Teniski meč sezone: Đoković savladao Alcaraza i plasirao se u finale Roland Garrosa

Srbijanski teniski as Novak Đoković savladao je Španca Carlosa Alcaraza rezultatom 3:1 u setovima i plasirao se u finale drugog grand slam turnira sezone Franch Opena (Roland Garros).

Prvo polufinale ovogodišnjeg Roland Garrosa u Parizu igrali su prvi i treći teniser svijeta Carlos Alcaraz i Novak Đoković.

Mnogi su ovaj meč najavili finalom prije finala i mečem sezone jer se radilo o duelu za finale Franch Opena, ali i za prvo mjesto na ATP listi jer bi Đoković trofejom u nedjelju preuzeo vodeću poziciju od 16 godina mlađeg Alcaraza. Đoković u Parizu lovi i rekordnu 23. Grand Slam titulu i svoju treću na Roland Garrosu.

Dosad su se Đoković i Alcaraz sastali samo jednom, prošle godine, kada je u Madridu na zemlji slavio Španjolac sa 6:7, 7:5, 7:6.

Međutim, iskusniji Đoković danas je bio dominantan na terenu u slavio je uvjerljivu pobjedu rezultatom 6:3, 5:7, 6:1 i 6:1. Alcaraz je u trećem setu zadobio lakšu povredu koja mu je do kraja meča zadavala probleme.

U drugom polufinalu Roland Garrosa igrat će Norvežanin Casper Ruud i Nijemac Alexander Zverev, a meć je na rasporedu danas s početkom u 18 sati.

(TIP/Izvor: Agencija Anadolija)