Video/Lakše od trbušnjaka: “Lijena” vježba koja će u dvije sedmice smanjiti trbuščić

Postizanje najpoželjnijeg trbuha i ne mora biti toliko teško. Postoji lagana vježba koja će za dvije sedmice smanjiti trbuščić.

Za ravan trbuh ne morate se mučiti i raditi beskonačan broj “omraženih” trbušnjaka. Naime, pronašli smo najlakšu vježbu za postizanje ravnog trbuha, a što je najbolje, fitness stručnjaci tvrde da je i učinkovitija od tako teških trbušnjaka, pi[e Zadovoljna.hr.

Tajna ove vježbe koja se naziva isisavanje trbuha ne može biti jednostavnija – samo morate pravilno disati.

U ovoj vježbi disanjem se aktiviraju i jačaju najdublji abdominalni mišići tako da jednostavno činite kontrakcije, objašnjava Rich Sturla, personalni trener u britanskom centru za zdrav život Results Health & Performance.

Radite li vježbu pravilno, ojačat ćete cijeli centralni dio tijela te stabilizirati kkičmu, što će ukloniti bol iz donjeg dijela leđa i poboljšati vam držanje. Takva tehnika dubokog disanja i “isisavanja” zraka iz trbuha dio je pilatesa i joge, no možete je raditi odvojeno od tih vrsta tjelovježbi.

Čim se probudite (idealno bi bilo na prazan želudac i dok ste još u krevetu), lezite na leđa sa savijenim koljenima i stopalima položenima na madracu. Udahnite, pa duboko izdahnite i uvucite trbuh toliko jako kao da pupak želite “prilijepiti” uz kičmu. Što više usukate trbuh, to će biti jača kontrakcija i učinkovitost tog pokreta.

Zadržite uvučeni trbuh 15 sekundi za početak, a kako napredujete, produžavajte trajanje stiska sve do 60 sekundi, uzimajući plitke udisaje prema potrebi. Ponovite 3 do 5 puta.

Kada ste spremni za težu verziju “isisavanja” trbuha, radite vježbu klečeći na koljenima i dlanovima, sjedeći ravno u stolcu ili na lopti za pilates.

Nakon određenog vremena vježbanja trbuh ćete moći držati stisnutim dok sjedite ili stojite tokom cijeloga dana.

Izvodite li ovu najlakšu vježbu za ravan trbuh redovno, zdravo se hranite te radite i svoj uobičajeni trening, rezultate ćete vidjeti i osjetiti već za dvije sedmice, kaže Sturla.

U videu pogledajte precizno izvođenje ove jednostavne i lagane vježbe za ravan i čvrst trbuh.

(TIP/Izvor: N1/Foto: Pixabay)