Foto: Predstavnici Provincije Trento i Udruženja Trentini nel Mondo se sastali sa gradonačelnikom Tuzle, razgovarali o suživotu i mogućnostima saradnje

Predstavnici Provincije Trenti i Udruženja Trentini nel Mondo (Trentini u svijetu), uključujući Udruženje građana italijanskog porijekla “Rino Zandonai” iz Tuzle, posjetili su Grad Tuzlu. Gradonačelnik Grada Tuzle, Zijad Lugavić, zajedno sa saradnicima, primio je predstavnike ovih udruženja u Gradskoj upravi kako bi razgovarali o suživotu, toleranciji i mogućnostima za razvoj saradnje.

Tokom sastanka, naglašena je važnost suživota i tolerancije među različitim zajednicama u Tuzli. Predstavnici Udruženja Trentini nel Mondo podijelili su svoje iskustvo o očuvanju kulturnog naslijeđa, ističući važnost razumijevanja i poštivanja drugih kultura.

Osim toga, sastanak je bio prilika za razgovor o konkretnim oblastima u kojima bi mogla biti razvijena saradnja između Udruženja Trentini nel mondo i Udruženja građana italijanskog porijekla “Rino Zandonai” i jedinice lokalne samouprave. Ovaj dijalog otvorio je mogućnost za zajedničke projekte i aktivnosti u oblastima kao što su kultura, umjetnost, obrazovanje, sport ili socijalne inicijative.

Gradonačelnik Lugavić izrazio je zadovoljstvo posjetom predstavnika Provincije Trento i Udruženja Trentini nel Mondo i istakao važnost razvoja međunarodnih veza i saradnje na lokalnom nivou. Također je istakaoo spremnost Grada Tuzle da podrži inicijative koje omogućuju međusobno razumijevanje, toleranciju i dijalog među zajednicama.

(TIP)