Foto: Stan od 33 kvadrata u BiH izaziva oduševljenje u regiji

Nery Škegro iz Mostara živi u kućanstvu zajedno sa svojim sinom i njegovom suprugom, u kojem je za sebe uredila mali stan od 33 kvadrata. Stari stančić preuredila je u svoje malo carstvo bež i neutralnih tonova, koje odiše svježinom i elegancijom.

Nakon sedam godina zajedničkog života sa sinom i njegovom suprugom oni su pronašli stan koji im odgovara, kupili ga, opremili po mjeri, preselili se i onda primili mene kod sebe da ja renoviram svoje malo carstvo od 33 kvadrata, govori Nery Škegro, inače velika zaljubljenica u modu. Voli i pisati te ima blog, na kojem je objavljivala priče, a sada vodi i profil na Instagramu, na kojem 62-godišnja Nery objavljuje fotografije svojih modnih kombinacija i pritom izgleda apsolutno fantastično.

“Blog je bio izvor prelijepih prijateljstava i promocije prve izdane knjige virtualnog svijeta. Volim putovati, družiti se i bilježiti zanimljivosti s putovanja, što moji pratitelji redovito prate”, dodaje, prenosi Dnevnik.

Nery Škegro iz Mostara svoj stan od 33 kvadrata uredila je kao malo carstvo bež i neutralnih tonova (Privatne fotografije)

Kada je započela s uređenjem svoga stančića, u početku je imala glavnu ideju da sve površine budu oguljene i da se naprave novi podovi i zidovi, sa svim novim instalacijama. Za izvođenje radova angažirala je jednu tvrtku i tako nije brinula o krizi majstora i kvaliteti radova. Također je odlučila nakon završenih radova kupiti sve nove stvari za stan, koji se sastoji od spavaće i dnevne sobe s uvezanom kuhinjom, malog hodnika i kupaonice.

“Oko kuhinje sam se najviše mučila, ali mi je idejno puno pomogao dečko koji je radio kuhinju po mjeri. Srušili smo mali zid i odlučili se za ukrasne staklene vitrine jer dnevni boravak nije imao nikakve komode ni police. Kuhinja je vrlo mala, ali u njoj se mogu obaviti pripreme svih vrsta jela. Naravno, ako ste organizirani i odmah sklanjate sve što vam više ne treba”, opisuje Nery.

Kuhinja je rađena u bijeloj boji visokog sjaja, što izgleda čisto i veće. Umjesto pločica stavljeno je kaljeno staklo, koje je trenutačno u trendu, a vrlo lako se održava. Dimenzije kuhinje su minijaturne, ali sve je stalo: hladnjak, duboko zamrzavanje, perilica za suđe, napa, mikrovalna, pećnica i indukcijska ploča. Svi aparati su ugradbeni i izgledaju savršeno uklopljeni, a od istog su proizvođača.

Nery Škegro iz Mostara svoj stan od 33 kvadrata uredila je kao malo carstvo bež i neutralnih tonova (Privatne fotografije)

“Najviše mi se sviđa indukcijska ploča, koja nije osjetljiva i lako se održava s dva-tri poteza čišćenja. Svaki kutak u kuhinji iskorišten je za bilo kakvo odlaganje stvari. Svim mojim prijateljima zastao je dah kad su došli vidjeti stan. Na jednom portalu su objavljene slike i mnogi su pitali gdje se jede. Budući da živim sama, jedem u kuhinji ‘s nogu’, jer nisam hedonist i bitno mi je brzo ubaciti nešto u želudac. Naravno, uvijek imam kuhani obrok”, kaže Nery Škegro.

Ako imam goste, lakše ih je odvesti u restoran jer prošla su vremena naših mama kada su se žrtvovale i poslije sve čistile iza gostiju, govori.

Kupaonica je također rađena po mjeri i tu su radovi malo zapeli, otkriva Nery, jer su stakla za tuš-kabinu mogli napraviti samo iz jedne jedinstvene firme. Što se tiče pločica, na zid su stavljene polirane sa zlatnim detaljima te matirane na pod, koje nisu skliske.

Nery Škegro iz Mostara svoj stan od 33 kvadrata uredila je kao malo carstvo bež i neutralnih tonova (Privatne fotografije)

“Isplatilo se čekati jer je vrhunski napravljeno. Uvijek mi je bila želja raditi kupaonicu bez tuš-kade i ostvarila mi se”, ističe Nery Škegro. Namještaj za dnevni boravak bio je već u njezinoj glavi, a imala je sreću da je pronašla online trgovine koje rade po mjeri i boji, baš ono što je željela. Za kupovinu ukrasnih detalja sa zlatom sugerirali su joj snaha i sin kada bi nešto pronašli u trgovinama. Kako voli velike televizore, kupila je TV toliko velik da na zid od 3,20 metara može stati kad se otvore vrata i krilo prozora.

Kada je riječ o unutrašnjim vratima, odlučila se za bijelu boju jer čini prostor većim. Pločice za pod u hodniku i kuhinji odabrala je u bež boji, polirane, jer daju stanu profinjenost. Stan nema balkon, ali Nery zato uživa u prozorima s bijelim zavjesama.

Komentari svih prijatelja i rodbine bili su čisto oduševljenje kada su vidjeli stan jer su znali kako je izgledao prije renoviranja.

“Ako smo sedam godina živjeli nas troje skupa, možete misliti kako mi je 33 kvadrata dovoljno prostrano samo za mene. Kada su u pitanju neutralne boje, iskreno rečeno, snaha mi je bila inspiracija jer je ona njihov stan namjestila po mjeri do savršenstva, a inače se bavi dizajnom. Ja sam malo pribjegla boji kapučina i bež.

U starom stanu imala sam pune zidove umjetničkih slika. Sada se one nalaze u podrumu, a od snahe i sina dobila sam ove pastelne za dnevnu i spavaću sobu i rekli su mi da je to sada trend. Ja ih zovem: slike koje ne razumijem”, smijući se kaže Nery Škegro iz Mostara.

(TIP/Izvor: N1)