Prije devet godina Slobodu je u ligu vratio Azmir Husić, kojeg su Sportske.ba kontaktirale nakon što su Crveno-crni ponovo preselili u niži rang.

– Ja imam najmanje pravo pričati o tome, ali žao mi je što je Sloboda ispala. To je gradski klub u gradu u kojem živim i u kojem sam skoro 24/7. Meni je najbitnije da sam ja najmanje utjecao na takav ishod. Sloboda ima svoju Upravu, ljude koji vode klub, bitno da sam najmanje utjecao na to – rekao je za Sportske.ba Azmir Husić, a onda ponudio ekskluziv.

– Možda Sloboda neće igrati u Prvoj ligi FBiH. To jeste, možda će se nastaviti takmičiti u Premijer ligi BiH – iznenadio je Husić izjavom, pa nastavio:

– Sloboda ima dugove, koji su ogroman teret. Predlažem fuziju, da klub ide u stečaj i da se zove možda Sloboda Tuzla. Ja da odlučujem, to bih uradio. Sloboda bi igrala Premijer ligu i bila na zdravim temeljima. Neki će reći, mi ćemo gledati Slobodu i da igra u Drugoj ligi kantona, ali oni ne ne mogu pomoći Slobodi. Ovo je rješenje za Slobodu – ispričao je Azmir Husić.

(TIP/Izvor: Sportske.ba /Foto: Fena)