Za ručak napravite finu Caprese piletinu s pestom i mozzarellom

Za ovaj recept potreban vam je pileći file, pesto Genovese, sol, vegeta, papar, rajčice ili nekoliko cherry rajčica, mozzarella, malo talijanske mješavine začina i parmezan…

Ovaj recept idealan je za četiri osobe, a priprema će trajati oko 45 minuta.

Sastojci:

50 dag pilećeg filea, dvije žlice pesto genovesea, sol, vegeta, papar, 2 veće rajčice ili nekoliko cherry rajčica, 2 kugle mozzarelle (po 125 g), malo talijanske mješavine začina, parmezan

Priprema:

Pileći file narežite na tanje odreske i složite na lim. Začinite s malo soli i vegete. Obilno premažite pestom (oko 10 dag). Rajčice narežite na kriške pa ih stavite na piletinu premazanu pestom.

Narezanu mozzarellu na kriške stavite gore i pospite začinima. Po želji pospite parmezanom i pecite na 200 stepeni oko 40 minuta, prenosi 24sata.hr.

(TIP/Foto: 123RF)