Tinejdžer iz BiH iz zračne puške pucao na prolaznike u Beču

Sedamnaestogodišnji mladić iz Bosne i Hercegovine i njegov vršnjak iz Austrije privedeni su nakon što su pucali iz zračne puške na prolaznike u bečkoj općini Favoriten, saopćeno je iz policije.

Policija je ujutro dobila dojavu da neko puca s prozora zgrade te da je jedan prolaznik lakše povrijeđen, a na lice mjesta su izašli i pripadnici specijalne jedinice austrijske policije “Vega”.

Nakon što su locirali stan, specijalci su jučer priveli dvojicu 17-godišnjaka sa zračnom puškom koja je zaplijenjena.

Iz bečke policije je saopćeno da su tinejdžeri prijavljeni zbog sumnje za nanošenje tjelesne povrede i namjerno ugrožavanje zajednice, ali su dobili i prijavu u skladu s odredbama Zakona o naoružanju.

Dvojica tinejdžera nisu htjela da se izjasne o optužbama koje im se stavljaju na teret i nalaze se u pritvoru, navode iz policije.

(TIP/Izvor: Srna)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.