Video: Frenkie najavio reggae album novim spotom za pjesmu “Inshallah”

Poznati bosanskohercegovački reper Frenkie, danas je iznenadio slušatelje s novom pjesmom i video spotom.

Nakon njegovog poslijednjeg albuma, na kojem smo ga slušali u prepoznatljivom hip hop stilu, Frenkie se na novoj pjesmi “Inshallah” pojavljuje u reggae izdanju.

“Zadnji album se zvao ‘Stari Frenkie’, a sada vam predstavljamo novog Frenkija”, našalio se reper.

Na pjesmi “Inshallah” čujemo zrelog, melodičnog i raspjevanog Frenkija. Pjesma zrači pozitivom i uz opuštajući video spot totalni je ljetni hit. Video spot potpisuje Adnan Avdić i njegova Nine studio ekipa, dok je za produkciju pjesme bio zadužen zagrebački producent Marko Gaćina iz benda Brain Holidays.

“Ne znam ni ja šta se tačno desilo, al samo sam jednog dana počeo da pišem reggae pjesme. Nije to prvi put, i prije sam koketirao sa tim žanrom, ali ovaj put je cijeli album tom stilu. Sve to ima veze sa mojim duhovnim sazrijevanjem i mojim raspoloženjem, ovaj zvuk mi trenutno odgovara, tako da pripremite sa za moj prvi reggae album!”, izjavio je raspoloženi Frenkie.

Na albumu su pored zagrebačkog producenta Marka Gaćine zastupljeni Toshi Domaćin, producent Helem nejse ekipe, te slovenski duo RootsinSession sound, Pier i dj Fu, piše Klix.ba.

(TIP)