Dokazano je! Muškarci s većim trbuhom su bolji ljubavnici

Znanstvene studije su potvrdile kako su puniji momci, koji pritom imaju i izraženiji trbuh, daleko izdržljiviji ljubavnici koji će se u izvedbi pokazati boljima od mršavih muškaraca…

Iako mnoge žene, opisujući idealnog muškarca, sanjare o ljepotanu isklesanog tijela, znanstvenici tvrde kako je bolje skrenuti pogled prema onima čija tjelesna građa više nalikuje Homeru Simpsonu.

Iako možda na prvi pogled nema atraktivan stas, muškarac s pivskim trbuščićem može vas iznenaditi na druge važne načine. Studija znanstvenika u Turskoj 2017. godine pokazala je da muškarci s prekomjernom težinom i istaknutim trbuščićem u krevetu mogu izdržati puno dulje od mršavijih muškaraca.

Znanstvenici su istraživali vezu između indeksa tjelesne mase (BMI) te seksualne izvedbe 100 muškaraca koji su priznali da imaju problema sa određenim poteškoćama kad je seks u pitanju u usporedbi sa onima koji se nisu mogli požaliti na svoj potencijal.

Rezultati su ukazali na činjenicu da  muškarci s višim indeksom tjelesne mase i većim trbuhom u prosjeku mogu u krevetu izdržati 7,3 minute, dok su vitkiji ispitanici jedva mogli izdržati dvije minute. Razlika od pet minuta je prilično značajna. Zapravo, otkrili su da će mršaviji dečki također češće patiti od preuranjene ejakulacije, piše YourTango.

Tako da onaj ljepotan iz teretane zapravo bi mogao biti puno gori u krevetu od nekoga puno manje zategnutog ili čak debeljuškastog. Ovo bi moglo biti malo razočaranje ako tražite isključivo muškarca s izraženim mišićima i atletskim izgledom.

S druge strane, ako ste među onima koji će se teško oduprijeti kasnonoćnim zalogajima, bit ćete u dobrom društvu i sigurno nećete osuđivati nečiji višak na trbuhu. Na prvi pogled, ovo djeluje kontraintuitivno te se mnogi pitaju nije li i seksualni život odraz općenitog zdravstvenog stanja, osobito u kontekstu upozorenja o opasnostima debljine. Znanstvenici kažu da je ipak kompliciranije od toga.

Više sala na trbuhu, kažu oni, znači da dotični muškarac sadrži više ženskog spolnog hormona estradiola, koji pomaže u sprječavanju orgazma. Znanstvenici su čak otišli toliko daleko da su rekli kako muškarci s manje muževnim tijelima imaju prednost u izvedbi u usporedbi sa atletskim tipovima, prenosi 24sata.hr.

(TIP/Foto: DREAMSTIME)