Iman Avdić oborila rekord BiH na 400 metara mješovito

Reprezentativka Bosne i Hercegovine u plivanju Iman Avdić postavila je novi seniorski rekord Bosne i Hercegovine u disciplini 400 metara mješovito na mitingu „Zlatni Orlando“ održanom u Dubrovniku povodom 100 godina postojanja Plivačkog kluba Jug.

Takmičarka plivačkog kluba Sport time iz Sarajeva trku je završila sa vremenom 4:54.47 osvojivši zlatnu medalju u juniorskoj konkurenciji.

Prije ove trke Iman Avdić je trijumfovala i u disciplini 400 metara slobodnim stilom u seniorskoj konkurenciji. Iza sebe je ostavila višestruki evropsku prvakinju, Mađaricu Zsuzanu Jakabos, te pobjednicu sa Evropskog olimpijskog festivala za mlade (EYOF) Lucijanu Lukšić iz Hrvatske.

Dionicu od 400 metara slobodnim stilom jedna od najboljih plivačica Bosne i Hercegovine isplivala je u vremenu 4.18.00 što je samo 25 stotinki sporije od seniorskog rekorda BiH koji je također u vlasništvu Iman Avdić.

Nastup u Dubrovniku bio je je jedna u nizu provjera za Iman Avdić uoči nastupa na Svjetskom seniorskom prvenstvu za koje je ostvarila normu.

(TIP/Izvor: Fena)