SIPA provela akciju “Cedevita”

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Bosne i Hercegovine su u prethodnom periodu, po nalogu Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH, na području Sarajeva, Posušja i Tomislavgrada realizovali operativnu akciju “Cedevita”, pri čemu su izvršili pretrese na više lokacija.

U saopštenju iz SIPA-e se navodi da je operativna akcija realizovana zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo iz člana 149. stav (2), (3), (5), (6), (8) i (9) Zakona o industrijskom vlasništvu Bosne i Hercegovine.

“Prilikom pretresa otkrivena je i privremeno oduzeta veća količina Cedevita proizvoda i to oko 22 kartonska paketa Cedevite različitih ukusa, za koje se sumnja da su pakovane u vrećicama bez printanog laserskog koda, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku”, navodi se u saopštenju SIPA-e.

Navedene aktivnosti su realizovane u saradnji sa policijskim službenicima Granične policije Bosne i Hercegovine, Ministarstva unutrašnjih poslova Zapadno hercegovačkog kantona i Ministarstva unutrašnjih poslova kantona 10.

(TIP/Izvor: Agencija Anadolija/Foto: Ilustracija)