Šestogodišnjoj Ajlin potrebna transplantacija matičnih ćelija

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za šestogodišnju Ajlin Pašić iz Sarajeva koja ne priča i ne hoda. Za nju je u funkciju stavljen humanitarni broj 17041, pozivom se doniraju dvije konvertibilne marke, a broj je jedinstven za sve bh. operatere, prenosi Anadolija.

Ajlin ima dijagnozu cerebralne paralize i West sindroma, jednog vida epilepsije. Spada u lica sa invaliditetom sa 100 posto oštećenja organizma prve kategorije. Ona čak ne može ni stajati, može sjediti i puzati. Ne zna kazati kada je gladna ili žedna, o svemu tome brinu njeni roditelji Amra i Nedim.

Oni za njihovu kćerkicu žele samo ono što joj pripada, a to je dostojanstven život i svim silama se bore za njenu ljepšu i bolju budućnost, poručuju iz Pomozi.ba.

“Naša borba i želja i jeste što mi kao roditelji koji su svjesni njenih dijagnoza isto tako znamo da ona ima potencijala za napredak. To je jedan mali smješko koji svašta razumije i uz pomoć Boga, Pomozi.ba i dobrih ljudi nadamo se da će uskoro znati i izgovoriti svoje prelijepo ime” poručuje Ajlinina mama Amra.

Sada je malenoj Ajlin potrebna transplantacija matičnih ćelija u Austriji koja košta 11.520,25 eura, a kojom bi trebale biti poboljšane njene motoričke sposobnosti, kao i sposobnost komunikacije.

Ovoj preslatkoj djevojčici osim poziva na broj 17041 može se pomoći i donacijama putem web platforme www.pomoziba.org, PayPala ili žiro računa.

(TIP/Izvor: Agencija Anadolija)